Juris Hiršs atklās jauno dziesmu vakaru sezonu Teātra bārā

5. oktobrī plkst. 20:00 ar Nacionālā teātra aktiera Jura Hirša dziesmu vakaru aizsāksies jaunā dziesmu vakaru sezona Teātra bārā.
 
Pagājušajā sezonā Saules muzejā un vēlāk Teātra bārā notikuši vairāk kā divdesmit dziesmu vakari, un tajos viesojušies tādi dziesminieki kā Anta Eņģele, Austra Pumpure, Haralds Sīmanis, Mikus Straume, Ziedonis Stutiņš, Egons Pičners, Maija Kalniņa, Kaspars Dimiters, Valdis Atāls un citi. Šie dziesminieku autorvakari ir radošas tikšanās ar klausītājiem – saruna dziesmā un vārdos. Aicināti visi interesenti, kas jau atklājuši un kas vēlas sev atklāt jaunu mūzikas horizontu.
 
Tikai veiksminiekam pēdējo gadu laikā izdevies dzirdēt Juri Hiršu, dziedot un sevi pavadot ar divpadsmitstīgu ģitāru, jo autorvakari kā dziesminiekam pazīstamajam aktierim notiek reti. Jura labs draugs dziesminieks Ziedonis Stutiņš ar zināmu smaidu atzīst: "Ja Hiršs nebūtu kļuvis par aktieri, tad būtu lielisks bards – folkmūziķis – dziesminieks. Tagad reti pie mums parādās." Savukārt sarunā ar Juri secinām, ka dziesminieks, tā ir daļa no aktiera darba, un tajā pašā laikā ikvienam dziesminiekam jābūt arī nedaudz aktierim.
 
Dziesminieku vidē Juris ienāca, pateicoties mammai tēlniecei un dzejniecei Vijai Mikānei, kas iepazīstināja ar Austru Pumpuri. Būdams sestās klases skolnieks, Juris sāka viesoties pie Austras Liepājā un drīz sāka koncertēt ar viņas mafiju. Kad pirksti jau iemācījās pirmos piecus akordus uz ģitāras, radās arī pirmās pašsacerētās dziesmas. Turpmāk mūzika ir ikdienas sabiedrotais – uz skatuves teātrī un ne tikai.
  
Austras biedrība dibināta 2008. gada martā, un tās pamatdarbība saistīta ar Latvijas folkmūziķu, bardu jeb dziesminieku darbības veicināšanu un popularizēšanu, koncertu un festivālu rīkošanu, kā arī izdevējdarbību.
Teātra bārs ir radošo profesiju pārstāvju iecienīta atpūtas vieta, kur mājīgā gaisotnē pie dzēriena malka var nodoties nesteidzīgām sarunām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Latvija
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40704083sec.