Miķeļdiena Centrāltirgū un Vidzemes tirgū

30. septembrī un 1. oktobrī par godu Miķeļdienai – ražas svētkiem – Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība „Rīgas Centrāltirgus” rīko svētku pasākumus Centrāltirgū un Vidzemes tirgū, piedāvājot aizraujošākās izdarības bērniem un pieaugušajiem ar folkloristu priekšnesumiem, kā arī nopietnās mūzikas priekšnesumiem un fotoizstādes „Reiz tirgū” atklāšanu.  Par godu Sirds veselības nedēļai savu programmu Centrāltirgū sagatavojis arī Rīgas domes Labklājības departaments. Centrāltirgū un Vidzemes tirgū būs arī labākais Miķeļdienas svētku tirdziņš notiks, kas pircējus šajās dienās sagaidīs ar visdažādākajiem amatnieku un mājražotāju izstrādājumiem no visas Latvijas.

Amatnieku un mājražotāju tirdziņā Centrāltirgū un Vidzemes tirgū 30. septembrī un 1. oktobrī piedalīsies labākie sava aroda meistari no visas Latvijas, pārstāvot dažādus mūsu zemes etnogrāfiskos novadus un demonstrējot dažnedažādus tautas amata mākslas veidus. Tirdziņā būs iespējams iegādāties gan saldāko medu un gardāko maizi, gan vissmeķīgāk kūpinātās desas un žāvētās zivis. Savukārt, amatnieki piedāvās visdažādākos izstrādājumus no koka un māla, vilnas un dzijas, dzintara un sudraba.

Par svētku noskaņu 30. septembrī Centrāltirgū un 1. oktobrī Vidzemes tirgū parūpēsies folkloras kopas „Dandari” un „Berendeika” Ivetas un Vidvuda Medeņu vadībā un dūdu meistara pavadījumā. Notiks Miķeļu godināšana ar Jumja jeb vārpu vainagiem, kā arī tiks iedimdināts rudens ar  rituālo Krusta danci bungu pavadījumā. Latvijas Universitātes folkloras deju kopa „DANDARI” dosies rudens rotaļās un dančos, bet pasākuma vadītāji skatītājiem uzdos mīklas par rudens tematiku, tirgiem, precībām, labības novākšanu utml.

Trīs radošajās darbnīcās interesentiem būs iespējams apgūt Jumja jeb vārpu vainaga pīšanu, pīlādžogu kreļļu darināšanu, salmu lelles „STRIGUŠKA” gatavošanu, kā arī ābol-EŽU, kastaņ-EŽU, zīļ-EŽU, kartupeļ-EŽU darināšanu vai arī atpūsties, uz papīra loksnēm zīmējot augļus un dārzeņus.

Tikai Centrāltirgus Piena un Zivju paviljonā no plkst. 11.00 – 14.00 lustīgi muzicēs jestri akordeonisti, vijolnieki un bundzinieki, rūpējoties par tirgus apmeklētāju labu omu un svētku prieku. Savu programmu Centrāltirgus Sakņu paviljonā būs sagatavojuši jaunie un talantīgie Teodora Reitera fonda audzēkņi. 30. septembrī no plkst. 13.00 uzstāsies starptautisku konkursu laureāts Patriks Vilhelms Skābārdis ar ksilafonu, skanēs mežaragu kompozīcijas, kā arī flautas solo.

Sākot ar Miķeļdienas svinībām līdz pat gada nogalei Centrāltirgus Gaļas paviljonā būs iespējams iepazīties ar fotoizstādi „Reiz tirgū”, kuras izstādītajās vēsturiskajās fotogrāfijās attēlota Centrāltirgus darba ikdiena pirms 80 gadiem, gan ar tā priekšteča – Daugavmalas tirgus – darba duna.

Savukārt, Rīgas domes Labklājības departaments par godu Sirds veselības nedēļai piektdien no plkst. 11.00 – 14.00 Centrāltirgū Nēģu ielas laukumā sagatavojis programmu „Veselai sirdij”, kuras ietvaros būs iespēja saņemt informatīvo materiālu par augļu, dārzeņu un ogu uzturvērtību un to ietekmi uz veselību, recepšu bukletus: kā viegli, lēti, garšīgi pagatavot veselīgu maltīti, kā arī piedalīties dažādās interesantās aktivitātēs un aizraujošās spēlēs.

„Miķeļdiena ir tautas tradīcija, kas atzīmē aktīvās zemkopības sezonas noslēgumu un aicina svinēt ražas svētkus. Vēlamies šo Latvijas lauksaimniekiem un mūsu tirgotājiem nozīmīgo laiku nosvinēt kopā ar mūsu pircējiem, piedāvājot lieliskāko Miķeļdienas svētku programmu, kā arī mājražotāju un amatnieku tirdziņu Centrāltirgū un Vidzemes tirgū, uz kuru ieradīsies tirgotāji no visas Latvijas”, stāsta RPAS „Rīgas Centrāltirgus” valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs.

Folkloras kopas ar priekšnesumiem Centrāltirgū viesosies piektdien, 30. septembrī, bet Vidzemes tirgū – sestdien, 1. oktobrī. Abās dienās kultūras programma norisināsies no plkst. 11.00 – 14.00.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44449615sec.