16 soļus tuvākBaltijas jūrai un tās nākotnei

Ziemeļu un Baltijas valstu dizaineru pasākumi turpinās ar centrālo izstādi „16 soļus tuvāk”, kas no 13.oktobra līdz 27.novembrim būs skatāma Rīgas Mākslas telpā.

2011.gadā aprit 20 gadi kopš Ziemeļu Ministru padomes darbības pirmsākumiem Baltijas valstīs.

Atzīmējot šo jubileju, Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā sadarbībā ar dažādām partnerorganizācijām un atbalstītājiem rīko Ziemeļu un Baltijas valstu dizaineru pasākumus (Nordic Baltic Designers Events).

Ziemeļu un Baltijas valstu dizaineru pasākumu ietvaros 13. oktobrī Rīgas Mākslas telpā tiks atklāta Ziemeļu un Baltijas valstu dizaineru izstāde „16 soļus tuvāk”. Izstādē būs apskatāmas 16 pilnīgi svaigas idejas, ko īpaši šai izstādei ir izstrādājuši pazīstami arhitekti, industriālie, modes un grafiskie dizaineri no Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas, Islandes, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas. Darbi, kuru kopīgā tēma ir Baltijas jūra un tās nākotne, tiks izstādīti līdzās autoru iepriekšējiem radošajiem veikumiem.

„Izstāde „16 soļus tuvāk”, ir Baltijas jūrai, tās ekoloģijai un nākotnei veltīts projekts. Esmu pārliecināts, ka mūsu, ap jūru dzīvojošo, identitāti vai vismaz tās daļu ir veidojusi un joprojām nosaka Baltijas jūras klātbūtne, tās raksturs. Uzaicinot dizainerus un arhitektus no katras valsts, uzdevām viņiem vasaras darbu – uzskicēt ideju tam, ko viņi vēlētos ieviest cilvēku dzīvē, kura tiek vadīta pie Baltijas jūras. 13. oktobrī, kad notiks izstādes atklāšana, varēs pirmoreiz publiski ieraudzīt 16 objektu un konceptu vīzijas. Šai izstādei ir gaiša vēsts,”atzīst izstādes kurators Kari Korkmans (Helsinki Design Week).

Izstādē piedalās:

Cecilie Manz (Dānija)

Johan Carlsson (Dānija)

Kaija Poijula (Somija)

Hannu Kähönen (Somija)

Björn Dahlström (Zviedrija)

Jessica Signell Knutsson (Zviedrija)

Helle Frogner (Norvēģija)

Runa Klock (Norvēģija)

Katrin Olina (Islande)

Krads (Islande)

Mare Kelpman (Igaunija)

Martin Pärn (Igaunija)

Rasa Baradinskiene (Lietuva)

Juozas Brundza (Lietuva)

Ieva Kalēja (Latvija)

Pēteris Bajārs (Latvija)

Mediju pārstāvji un citi interesenti aicināti uz tikšanos ar izstādes kuratoru Kari Korkmanu un izstādē pārstāvētajiem dizaineriem Rīgas Mākslas telpā 13.oktobrī plkst. 15.30.

Tūlīt pēc izstādes atklāšanas, 13. oktobrī plkst 18.00, visi interesenti tiek aicināti apmeklēt radošo lekciju vakaru PechaKucha, kurā ar 20x20 formāta prezentācijām uzstāsies Ziemeļu un Baltijas valstu dizaineri, izstādes „16 soļus tuvāk”dalībnieki. Prezentācijas notiks angļu valodā.

Savukārt nākošajā rītā, 14. oktobrī plkst 10.00, seminārā dizaineriem „Par Baltijas jūras nākotni”, Ziemeļu un Baltijas valstu dizaineri dalīsies savā pieredzē par dizainera darba specifiku un saviem projektiem, veidojot atbildīgu un ilgtspējīgu dizainu. Seminārs notiks angļu valodā.

Pilna Ziemeļu un Baltijas valstu dizaineru pasākumu programma skatāma mājas lapā: http://www.nbde.lv/

Organizatori:

Ziemeļu Ministru padomes Somijas prezidentūra

Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu vēstniecības Rīgā

Dānijas Kultūras institūts

Rīgas Mākslas telpa un SIA Rīgas Nami

Ziemeļu un Baltijas valstu dizaineru pasākumi iekļaujas Dizaina Informācijas centra rīkotajā festivālā „Dizains.Nākotne 2011”.

Papildus informācija: www.nbde.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45818996sec.