Putras dienas ietvaros norisināsies sacensības «Putras ēdājs un putras vārītājs 2011»

Šogad par godu starptautiskajai putras dienai jau otro reizi Latvijā notiks sacensības Putras ēdājs 2011, kurās tiks noteikts labākais putras ēdājs. Sacensības notiks piektdien, 14.oktobrī plkst. 14.00 tirdzniecības centrā Galleria Riga (Dzirnavu ielā 67, Rīga).

Atšķirībā no iepriekšējā gada, fināla pasākuma ietvaros 14.oktobrī, tiks noskaidrots arī Labākā putras vārītāja 2011 titula ieguvējs, par kuru cīnīsies Latvijas vadošo restorānu pavāri. Pavāru konkursā piedalīsies: restorāna Desiderata šefpavārs Māris Astičs, restorāna MaMa šefpavāre Terēze Kondrate, restorāna Garšu darbnīca šefpavārs Jānis Strautnieks, viesnīcas Tallink Hotel Riga restorāna šefpavārs Kārlis Visockis un restorāna Ladig's Café šefpavārs Ingmārs Ladigs.

Sacensības tiek organizētas starptautiskās putru dienas ietvaros. Šajā dienā pasaulē tiek organizētas dažādas putru ēšanas sacensības. Latvijā labāko putras ēdāju speciāli izveidota žūrija noteiks atjautības sacensībās. Finālistiem būs jāpagatavo sava īpašā putra, jādegustē un jāatšķir dažādi putru veidi, kā arī jāpārzina putru ēšanas ieradumi un ticējumi. Savu dalību žūrijā apstiprinājuši: Ufo, Jana Kalniņa, Andis Brēmanis, Gundega Skudriņa, Ints Teterovskis, Indra Burkovska, Rihards Lepers, kā arī Sandis Jansons un Raimonds Bergmanis.

Lai kvalificētos putras ēšanas sacensībām, interesentiem sava dalība bija jāpiesaka mājās lapa www.axaclub.lv, nosūtot savu ticējumu vai sakāmvārdu par mūsdienu putras ēšanas tradīcijām.

Latvijā putru ēšanai ir senas tradīcijas. Iedzīvotāji jau gadiem ir iecienījuši auzu pārslu biezputras, kuras vislabāk pagatavojamas no Herkuless pilngraudu auzu pārslām, savukārt mūsdienās arvien populārākas kļūst ātri pagatavojamās biezputras AXA. Mītiem apvītās putras no pieaugušo bērnības mūsdienās ir ieguvušas jaunu veidolu un tās ir gan vienkārši, gan garšīgi pagatavojamas. Turklāt uztura speciālisti ir vienisprātis, ka graudaugu putras ir enerģijas un spēka avots, jo satur šķiedrvielas un saliktos ogļhidrātus, kas organismā nodrošina lēnu cukura līmeņa paaugstināšanos - tātad pakāpenisku, ilgstošu enerģiju un sāta sajūtu.

AS Rīgas dzirnavnieks ir viens no lielākajiem graudu pārstrādātājiem Baltijā. Uzņēmums ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus – visu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem Hercogs, Herkuless un AXA. Uzņēmums ietilpst Lantmännen koncerna sastāvā..

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56343007sec.