Ekstrēmākās motofrīstaila sacensības šonedēļ apžilbinās Rīgu

2011. gada sezonas motofrīstaila Pasaules čempionāta vasaras pārtraukumam ir pienācis gals – 22. oktobrī, pulksten 16:00, Arēnā Rīga tiks dots starts čempionāta 8. posmam – Latvijas Grand Prix. Rīgas vārds motofrīstaila Pasaules čempionāta kalendārā ir ierakstīts jau piekto gadu pēc kārtas un tieši Latvijas GP ir iecienītākais čempionāta posms sportistu vidū, kur Rīga ir izslavēta ar visaizrautīgākajām skatītāju ovācijām un neizsīkstošām ballītēm pēc sacensībām.

Īpaša uzmanība šogad tiks pievērsta Mārtiņam Aleksandrovičam, kurš pēc vairāku mēnešu ilgiem treniņiem Spānijā ir gatavs iepriecināt Latvijas motosporta līdzjutējus un adrenalīna pilnu šovu skatītājus ar savu motofrīstaila programmu. Šoreiz Mārtiņš startēs ārpus čempionāta ieskaites, taču cerams, ka Mārtiņam izdosies atrast pietiekami lielu atbalstu, lai turpinātu treniņus un gatavošanos nākamajai sezonai, kad viņš varētu pilnvērtīgi izmēģināt savus spēkus sacensībās. Nav arī tā, ka šoreiz Mārtiņam nebūs jācīnās – viņš piedalīsies Whip lēcienu sacensībās, tā kā vietējo līdzjutēju atbalsts viņam noderēs.

Līdzīgi Mārtiņam Aleksandrovičam, visi čempionāta dalībnieki aizvadītos mēnešus, kuru laikā nenotika Pasaules čempionāta posmi, ir pavadījuši trenējoties un gatavojot jaunus trikus, lai pārsteigtu tiesnešus, konkurentus un skatītājus.

Cīņa par Pasaules čempiona titulu Rīgā sasniegs kulmināciju – čīlietis Haviers Vilegas šobrīd ir čempionāta līderis. Par 18 punktiem mazāk ir spānim Hose Miralesam, savukārt viņam pakausī elpo divkārtējais Pasaules čempions, francūzis Remī Bizārs. Taču visiem trim čempionāta līderiem ir pamatoti jābaidās no šīs sezonas pārsteiguma – austrālieša Džoša Šīhana, kurš ne tikai ir uzvarējis pēdējos četros čempionāta posmos, bet arī X Games un Red Bull X-Fighters sacensībās pārsteidza visus ar dubultajiem salto. Ja oponenti nebūs sagatavojuši slepeno plānu Šīhana uzvaras gājiena pārtraukšanai un viņš uzvarēs arī Rīgā, austrālietis kļūs par vienu no čempiona titula pretendentiem.

Tajā pašā laikā nedrīkst aizmirst tādus jaunos censoņus, kā francūzi Deividu Rinaldo, spāni Mikelu Melero un Red Bull atbalstīto čehu Petru Pilatu, kuri katru vasaras mirkli ir pavadījuši trenējoties, lai pierādītu sevi sezonas otrajā daļā. Īpašs prieks būs vērot francūža Braisa Izo atgriešanos FMX arēnā  – pēc traumas iegūšanas šī gada janvārī, viņš ir nolēmis sacensībās atgriezties tieši Rīgā. Pagājušā gada čempions un Latvijas līdzjutēju mīlulis, čehs Libors Podmols Rīgā arī ieradīsies ar vēlmi uzvarēt un revanšēties par dažādu traumu dēļ ciestajām neveiksmēm posmos pirms vasaras pārtraukuma.

FMX Latvijas Grand Prix Vāciju pārstāvēs trīskārtējais Vācijas čempions Hanns Akermans, kā arī Fabians Bauersačs. Savukārt speciāli tikai Rīgas posmā Krieviju pārstāvēs vēl viens Red Bull atbalstītais sportists – Aleksejs Koļesņikovs. Viņa programmā ir ļoti daudz dažādas backflip triku kombinācijas, taču Rīgā var sagaidīt arī kādu pārsteigumu no viņa puses.

Latvijas Grand Prix 2011. gada 22. oktobrī, pulksten 16:00 Arēnā Rīgā notiks, pateicoties Rīgas Domes, būvfirmas Arčers, ceļu būves firmas Binders, būvtehnikas nomas uzņēmumam Kurt Koenig, DPD Latvija un Red Bull atbalstam. Savukārt pēc sacensībām, ap pulksten 22:00 visi Latvijas GP dalībnieki tiksies klubā Mad House, kur notiks NIGHT of the JUMPs Official Afterparty.

Plašāku informāciju par FMX Latvijas Grand Prix iespējams atrast www.fmxlatvia.lv, kā arī www.nightofthejumps.com

Biļetes uz 2011. gada motofrīstaila Pasaules čempionāta Latvijas Grand Prix iespējams iegādāties Biļešu Serviss tirdzniecības vietās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38431597sec.