Rudens brīvlaikā skolēniem piedāvā dažādas aktivitātes

Nākamnedēļ, no 2011. gada 24. līdz 28. oktobrim, skolēnu rudens brīvlaikā, Rīgas pašvaldība bērniem un jauniešiem piedāvā daudzveidīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas, tajā skaitā, piedalīties nometnēs, iesaistīties brīvā laika centru aktivitātēs, apmeklēt kultūras iestāžu, bibliotēku organizētos pasākumus, kā arī līdzdarboties biedrību īstenotajos projektos.

Brīvlaika nedēļā bērni un jaunieši varēs iesaistīties dažādu interešu, sporta, arī tehniskās jaunrades un kultūru izzinošās atklātajās nometnēs, kuras guvušas Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (RD IKSD) finansiālu atbalstu konkursā par nometņu organizēšanu rudens brīvlaikā.

Bērnus gaida arī 22 brīvā laika centri, kuri darbojas visos Rīgas mikrorajonos, un tajos ir iespēja radoši darboties, pašiem organizēt pasākumus, spēlēt novusu, galda tenisu, dziedāt karaoke, lasīt grāmatas, skatīties videofilmas vai vienkārši satikties ar vienaudžiem un jauki pavadīt laiku. Brīvā laika centru apmeklējumi ir bezmaksas.

Vairākus interesantus, sportiskus, radošus bezmaksas pasākumus, radošās darbnīcas un sacensības organizē arī RD IKSD projektu konkursā atbalstītās biedrības un organizācijas. Piemēram, notiks bezmaksas pasākums „Jampadracis muzejā”, kur četras dienas varēs darboties radošajās darbnīcās un ekspedīcijās. Līdzīgs solās būt pasākums „Oranžie prieki”. Aktīvs un sportisks noteikti būs pasākums „Piedzīvojumu gars”, tajā jaunieši aicināti piedalīties veloorietēšanās sacensībās. Brīvlaikā paredzēti vēl vairāki šāda veida pasākumi.

Arī Rīgas kultūras centri sarūpējuši brīvā laika pavadīšanas iespējas un izklaides, tajā skaitā, teātra izrādes, koncertus un izstādes. VEF Kultūras pils bez piedāvātajām izstādēm, aicina apmeklēt arī VEF Vēstures muzeju. Uz izstādēm aicina arī Rīgas Kongresu nams un Sv. Pētera baznīca. Kultūras centrā „Iļģuciems” varēs noskatīties Valsts Leļļu teātra viesizrādi „Ērkšķrozīte”. Savukārt kultūras un atpūtas centrs „Imanta” skolēnus un viņu vecākus aicina apmeklēt gan koncertu, gan kino seansu, kā arī vairākas izstādes, tajā skaitā, leļļu izstādi. Savdabīgs koncerts „No visiem labākie ir dvīņi” paredzēts koncertzālē „Ave Sol”, uzstāsies sabiedrībā atpazīstami muzikālie dvīņu pāri.

Tāpat interesanti pavadīt brīvo laiku iespējams, apmeklējot Rīgas Centrālās bibliotēkas bērnu bibliotēku filiāles, kas piedāvā līdzdarboties izglītojoši izklaidējošos tematiskos pasākumos un pat pulciņā „Vides eksperimenti”, kur gaidīti pamatskolas vecāko klašu skolēni.

Rudens brīvlaika detalizēts aktivitāšu pasākumu plāns pieejams interneta vietnē: www.e-skola.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Zemgales Tūrisma asociācija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82961798sec.