Festivāls BILDES aicina uz ne tik jauno grupu koncertu

Turpinot tradīciju, arī šoruden mūzikas un mākslas festivāls „BILDES” piedāvā daudzveidīgu koncertu, kurā savus jaunākos muzikālos veikumus klausītājiem atskaņos festivālā sevi jau pieteikušās un publikas simpātijas iemantojušās grupas. Šis koncerts būs klausāms 28. oktobrī plkst. 19.00 Rīgas Kongresu namā, informē festivāla rīkotājs „BILŽU BIROJS”.

Šogad šajā koncertā pārsteigumus sagādās ne vien mūziķi ar jaunām oriģināldziesmām, bet arī vairāki pazīstamu muzikālo apvienību kopprojekti, tādējādi apliecinot gan mūziķu profesionālās spējas sadarboties, gan savstarpējās draudzīgās attiecības.

Grupa „Camillas” „BILDĒS” sevi apliecinājusi jau trīskārt, gūstot gan klausītāju, gan mūzikas kritiķu simpātijas. Domājams, festivālā iegūtā atpazīstamība palīdzējusi mūziķiem iekļūt arī Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases finālā 2009. gadā. Grupas flautiste Zīle Ūdre uzskata, ka vairākkārtēja uzstāšanās festivāla ne tik jauno grupu koncertā norūda, jo latviešu publika ir diezgan prasīga. Šogad festivālā „Camillas” uzstāsies kopā ar grupu „Disko drostaliņu estrādes ansamblis” (DDEA), kas „BILDĒS” sevi pieteica 2010. gadā un, pateicoties dalībai festivālā, uzsāka sadarbību ar „Labvēlīgā Tipa” mūziķiem. „Šis kopprojekts būs kā divu augstskolu studentu muzikāls salidojums „BILŽU” ietvaros, jo lielākā daļa DDEA dalībnieku ir Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas Mūzikas nodaļas studenti, savukārt „Camillas” pārstāv Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju. DDEA šim priekšnesumam piesaistījuši arī stīgu kvartetu un pūtējus no Mūzikas akadēmijas, kas šo priekšnesumu padarīs īpaši kolorītu un dalībnieku ziņā plaši pārstāvētu. Vislielāko pārsteigumu, manuprāt, sagādās kopīgi izpildītais latviešu mūzikas popūrijs, kas ir aptuveni 10 minūtes garš,” stāsta Z. Ūdre.

Turpretī DDEA sitaminstrumentālists Pāvels Ignatjevs kopprojektu ar „Camillas” mūziķiem īsumā komentē kā jautru eksperimentu un, viņaprāt, elegantu grupas atgriešanos „BILDĒS”.

„Relicseed” šobrīd ir viena no Latvijā populārākajām heavy metal apvienībām, kas jau vairākkārt piedārdinājusi arī „BILŽU” koncertus Kongresu namā. Tās solists Edgars Rakovskis festivālu raksturo kā noturīgu, vērtīgu un vērienīgu kultūras pasākumu, jo tas aptver plašu muzikālo stilu spektru un ir būtisks atspēriena punkts jaunajiem mūziķiem.
Šogad „BILDĒS” sevi jau pierādījušo mūziķu koncertā „Relicseed” uzstāsies kopīgā priekšnesumā ar smagā roka grupu „The Factor”. „Izveidojām šādu projektu, jo gan ideju, gan mūzikas stilu līmenī abu grupu starpā vērojama saskaņa. Turklāt, izpildīsim „Prāta Vētras” dziesmu „Ja tikai uz mani tu paskatītos” savā aranžējumā,” atklāj E. Rakovskis. Dziesma ieturēta jau savu identitāti ieguvušajā „Relicseed” stilā, saglabājot daļu no dziesmas oriģinālajām sajūtām. Jauno veikumu papildina arī Renāra Kaupera vērtējums: „Enerģiski, kvalitatīvi un pārliecinoši!”
Būtiski pieminēt, ka novembrī un decembrī „Relicseeed” dosies koncerttūrē, uzstājoties Baltijas valstīs, Vācijā, Lielbritānijā, kā arī ASV.

„BILDĒS” sevi jau pieteikušo, ne tik jauno grupu koncertā uzstāsies arī Laikā pirms..., Tumors, Gapoljeri, Pieneņu vīns, Jānis Lemežis un grupa, Mango, Stardust, Livido, Symbolic, Catus Catus, Suņa stunda, WakeNC, Black Apple Market, Da`Ba u.c.
Koncertu vadīs Pēteris Riekstiņš.

Ar visu festivāla „BILDES 2011” programmu varat iepazīties festivāla mājas lapā www.bildes.lv.

„BILŽU” izstāde „Mandalas” būs apskatāma no 6. līdz 25. oktobrim t/c „SPICE HOME”, kā arī Rīgas Kongresu namā festivāla koncertu laikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.91343713sec.