Domes vadība novērtē paveikto Pāvula Jurjāna mūzikas skolā

2011. gada 4. novembrī plkst. 13:00 Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks apmeklēja Pāvula Jurjāna mūzikas skolu Baložu ielā 27, lai apskatītu veiksmīgu teritorijas iekārtošanas risinājumu, kāds iespējams nākotnē varētu būt arī citām mākslas un mūzikas skolām.

Pēc Īpašuma departamenta pasūtījuma SIA "RERE 04" veica mūzikas skolas teritorijas labiekārtošanu, tai skaitā izbūvēja skatuvi apmēram 100m2 platībā un soliņus skatītājiem. Projekta izmaksas sastādīja Ls 85 597,85 latu. Teritorijai tika uzstādīts žogs, veikta asfalta un bruģakmens seguma izbūve, kā arī ierīkots teritorijas un skatuves apgaismojums. Savukārt SIA "Jūrmalas mežaparki" veica bērnu laukuma ierīkošanu, tas izmaksāja 20 835,48 latus.

Bet šis nav pirmais pašvaldības ieguldījums mūzikas skolas attīstībā. Pagājušā gada novembrī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, kopā ar Rietumu Bankas labdarības fonda Padomes priekšsēdētāju Arkādiju Suharenko atklāja restaurēto Pāvula Jurjāna mūzikas skolas ēku Baložu ielā 24. Koka ēka, tieši aiz kuras atrodas jaunā brīvdabas skatuve, tika pilnībā atjaunota un restaurēta, ievērojot specifiskas prasības attiecībā uz akustiku, skaņas izolāciju un citām niansēm. Ēkas renovācijai 100 000 Ls ziedoja Rietumu Bankas labdarības fonds.

Šodien, apskatot veiktos būvdarbus un uzklausot skolas vadību, tika secināts, ka šāds estrādes un spēļu laukuma komplekss ir labs veids, kā labiekārtot teritoriju. Iespējams, to turpmāk varētu izmantot kā tipveida risinājumu mūzikas un mākslas skolām, kurām apkārt ir teritorija. Tāpat domes pārstāvji runāja par to, ka mūzikas skolas vecajai ēkai nepieciešams remonts, kā arī nākamajā gadā dome varētu domāt par fasādes atjaunošanu un apgaismošanu.

Mūzikas skola, kas atrodas klusajā Baložu ielā Pārdaugavā, nosaukta komponista, diriģenta un dziedātāja Pāvula Jurjāna vārdā. Audzēkņu skaits, kas pārsniedz 500, ļauj mūzikas skolu ierindot starp lielākajām visā Latvijā. Bērnu mācības nodrošina augsti profesionāls un radošs kolektīvs, kuru vidū ir arī vairāki skolas absolventi. Mūzikas skola ir progresīva izglītības iestāde, atvērta jaunām idejām un projektiem, tās galvenais mērķis ir virzīt audzēkņus tālākai izglītībai mūzikas vidusskolās. Skolā radīti visi nepieciešamie apstākļi, lai nodrošinātu pedagogu un audzēkņu kvalitatīvu radošo darbu. Tiek piedāvātas plašas, gaišas mācību telpas, labi mūzikas instrumenti, divas koncertzāles, darbojas bibliotēka ar ievērojamu nošu un ierakstu krājumu. Pāvula Jurjāna mūzikas skola ir vienīgā mūzikas skola Latvijā, kur muzikālo izglītību var iegūt arī bērni ar garīgās attīstības traucējumiem, un tam paredzētas atsevišķas telpas.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


SIXT Latvija
,


Kaļķu vārti
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52942514sec.