Vecrīgā atvērts Rīgas erotikas muzejs

Ar Xenia ugunīgā bārmeņu šova ballītes garšu oficiāli atklāts Rīgas erotikas muzejs. Tas atrodas Vecrīgā, Kaļķu ielā 24 otrajā stāvā – līdzās jaunatvērtajam kabarē klubam Burlesque un Asnātes Smelteres modes namam Salons A.

Apmeklētājiem muzejs durvis vērs piektdien, 4. novembrī. Tā darba laiks būs no plkst. 11.00 līdz 20.00, bet ceturtdien, piektdien un sestdien tas būs atvērts līdz plkst. 2.00 naktī. Ieejas maksa līdz plkst. 20.00 būs 3 LVL, bet vēlāk – 5 LVL. Ieeja muzejā – no 18 gadu vecuma.

Kolekcijā ir aptuveni 300 eksponātu.

Ekspozīcijas īpašnieks Vidas Kontrimavičius pēc Rīgas draugu uzaicinājuma savu pirms septiņiem gadiem aizsākto kolekciju ar aptuveni 300 eksponātiem pārvedis no Lietuvas uz Latviju. Iepriekš tā bija aplūkojama pirms diviem gadiem atvērtajā Kauņas erotikas muzejā, kurš bija pirmais Baltijas valstīs.

Kādreizējā karavīra Vidas Kontrimavičius priekšteči ir lietuviešu bajāri. Vidas interesē dažādas antikvāras lietas – senas mēbeles, gleznas, figūras, mākslas darbi. Antikvāro lietu kolekcionēšana ir ietekme no viņa tēva. Muzejā aplūkojami gan mūsdienīgi, gan senlaicīgi eksponāti no Eiropas, Āfrikas un Āzijas. Skaistie manekeni vesti no Parīzes, kur Vidas ir biežs viesis. Ekspozīcijā ir arī divi paša muzeja īpašnieka darbi – glezna Kaisle un viņa veidotā stāvlampa. Savu ieguldījumu muzeja attīstībā devuši arī apmeklētāji, pievienojot kolekcijai dažādas senatnīgas grāmatas, antikvārus priekšmetus un aksesuārus. Rīgas erotikas muzeja darbības pirmajā nedēļā apmeklētāji varēs sastapt pašu kolekcijas īpašnieku Vidas Kontrimavičius kā muzeja gidu.

Izveidota arī Latvijas erotikas mākslas vēstures zāle.

Papildinot Vidas Kontrimavičius kolekciju, vienā no Rīgas erotikas muzeja piecām zālēm izvietoti Latvijas erotikas vēstures darbi. Muzeja atvēršanas brīdī šeit apskatāmi pazīstamā fotogrāfa Gunāra Bindes iepriekš izstādēs nebijuši darbi, mākslinieces Andželas Strupules-Smalkās erotisko ziedu gleznas no viņas pēdējās kolekcijas “Ielavīšanās dvēselē”, laikraksta “Dienas bizness” karikatūrista Agra Liepiņa nerātnās latvju dainu karikatūras, eksministra Mārtiņa Rozes fotogrāfijas, kā arī tēlnieka Zigmunda Bieļa ekskluzīvās skulptūras.

Kolekcija vēl tiks papildināta, kā arī nākotnē Rīgas erotikas muzejā paredzēts organizēt dažādas Latvijas mākslinieku darbu izstādes.

Erotikas muzeji atvērti daudzviet pasaulē - Amsterdamā, Parīzē, Hamburgā, Kopenhāgenā, Berlīnē, ASV, nesen tika atvērti arī Varšavā un Maskavā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.85687709sec.