Ar koncertu «Skaista mūzika trio» atklās koncertciklu «Iededz Gaismu»

Arī šogad kamermūzikas koncertu cikls IEDEDZ GAISMU aicina gada tumšākos mēnešus izgaismot ar siltiem kamermūzikas vakariem mājīgajā Promenade Hotel Hika zālē. Atklāšanas koncerts Skaista mūzika trio notiks 17. novembrī plkst. 18.00 ar Latvijas Nacionālas Operas trio piedalīšanos.

Pavisam četras koncertu programmas ar Latvijas labāko mūziķu piedalīšanos radīs mājīgu un gaišu noskaņu Ziemsvētku gaidīšanas laikam novembra un decembra mēnešos. Ar franču kamermūzikas smalkumiem klausītājus iepriecinās Liepājā iemīļotā pianiste Agnese Egliņa kopā ar saviem domubiedriem fagotistu Egilu Upatnieku un obojistu Jāni Semjonovu. Cikla ietvaros atzīmēsim arī divas jubilejas. Gan trio Opera, kuru klausīsimies atklāšanas koncertā, gan Liepājas trio mūziķes Dita Barona, Beata Zariņa –Blaščinska un Līna Andrejeva, kuras 28. decembrī ciklu noslēgs, savu pirmo koncertu sniedza pirms 10 gadiem.

Klavieru trio Opera sastāvā muzicē vijolniece Svetlana Okuņa, čelliste Inga Sunepa un pianists Juris Žvikovs. Pirmais šīs vienības koncerts notika 2001. gada 20. oktobrī Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē un kopš tā laika visi trīs uzstājas nemainīgā sastāvā. Par izcilu sniegumu baleta Smilšuvīrs iestudējumā trio mūziķi 2008. gadā saņēma Latvijas Gāzes Gada balvu kā labākie orķestra mūziķi.

Atklāšanas koncertā trio Opera izpildījumā skanēs gan klasicisma laika meistara Jozefa Haidna, gan karstasinīgā argentīnieša Astora Pjacollas darbi. Savukārt, romantisku noskaņu piešķirs Emīla Dārziņa un Pētera Plakida kompozīcijas.

Biļetes uz koncertu būs pieejamas no nākamās nedēļas būs pieejamas Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un interneta vietnē: www.bilesuparadize.lv vai uz stundu pirms koncerta tā norises vietā. Biļešu cenas ir 3 - 5 lati.

Koncertcikls notiek no 17. novembra līdz 28. decembrim. Torīko organizācija Via Cultura ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Liepājas pilsētas Kultūras pārvaldes atbalstu.

Koncertu dienā, uzrādot biļeti saņemsiet 10% atlaidi restorānā Piano viesnīcā Promenade Hotel.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60862207sec.