Aicina uz Mārtiņdienas svinībām Centrāltirgū un Vidzemes tirgū

11. un 12. novembrī Centrāltirgū un Vidzemes tirgū notiks dažādi pasākumi par godu Mārtiņdienai ar amatnieku un mājražotāju tirdziņu, dažādām izdarības kā maziem, tā lieliem apmeklētājiem. Aktīvākajiem izdarību dalībniekiem galvenā balva – gards zoss cepetis.

Amatnieku un mājražotāju tirdziņā Centrāltirgū un Vidzemes tirgū 11. un 12. novembrī piedalīsies labākie sava aroda meistari no visas Latvijas, pārstāvot dažādus mūsu zemes etnogrāfiskos novadus un demonstrējot dažnedažādus tautas amata mākslas veidus. Tirdziņā būs iespējams iegādāties gan saldāko medu un gardāko maizi, gan vissmeķīgāk kūpinātās desas un žāvētās zivis. Savukārt, amatnieki piedāvās visdažādākos izstrādājumus no koka un māla, vilnas un dzijas, dzintara un sudraba.

Par svētku noskaņu rūpēsies deju kolektīvi „LAIPA” un „OZOLNIEKI”, ukraiņu kultūras biedrības „SMEREKA” folkloristi ar dziesmām un bērni ar teātra uzvedumu „Коза дереза”. Tirgus apmeklētāji tiks iesaistīti dažādās Mārtiņdienas spēlēs, mīklu minēšanā, bet vīri tiks aicināti piedalīties „GAIĻU CĪŅAS” latvisku rotaļu garā.

Radošajās darbnīcās lieli un mazi tiks aicināti darināt Mārtiņdienas maskas, izgatavot „Dvēseļputnus” no dažādu krāsu dzijām, kā arī tīt Mārtiņdienas kūpināmos kociņus no mūžzaļajiem koku zariem un izkaltētiem ārstniecības augiem.

„Saskaņā ar tautas tradīcijām Mārtiņdiena saistās ar rudens beigu darbiem un ziemas sākumu, ko vēlamies atzīmēt kopā ar saviem pircējiem un apmeklētājiem svētku programmas ietvaros. Arī tirgū esam sagatavojušies ziemai, veicot tirdzniecības paviljonu jumtu remontu, pirmo reizi vēsturē pieslēdzot centrālajai apkurei Sakņu paviljonu, kā arī esam uzstādījuši jaunus sildītājus Gaļas paviljonā, tāpēc svētkus ir pelnījis gan pircēji un tirgotāji, gan arī pats tirgus”, stāsta Rīgas pašvaldības akciju sabiedrības „Rīgas Centrāltirgus” valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs.

Kultūras programma rīdziniekiem un pilsētas viesiem Centrāltirgū tiks piedāvāta 11. novembrī, bet Vidzemes tirgū - 12. novembrī. Abas dienas tā norisināsies no plkst. 11:00 – 14:00.

Tirgoties gribētāji vēl var pagūt pieteikties amatnieku un mājražotāju tirdziņam Centrāltirgū un Vidzemes tirgū līdz 10.novembrim, zvanot pa tālruņa numuru 67229961 vai uz e-pastu: [email protected] (Centrāltirgus); 67311796 vai [email protected] (Vidzemes tirgus). Tirdzniecības vietas nomas Centrāltirgū noteikta 5 LVL dienā, bet Vidzemes tirgū - 2,50 LVL.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63858199sec.