Rīgā atklāts lielākais Šopinga enģelis pasaulē

2011.gada 9. novembrī plkst. 17.00 Rīgā, Lielirbes ielā 29, pie tirdzniecības centra Spice tika atklāts unikāls un provokatīvs tēlniecības objekts - pasaulē lielākais Šopinga eņģelis. Skulptūra ir sešus metrus augsta. Šo objektu un trīs skulptūru ansambli - Mīlestības, Gudrības un Naudas eņģeļus radījis starptautiski pazīstams vācu izcelsmes mākslinieks, figurālās tēlniecības meistars Norberts Folbergers.

Sešus metrus augstais Šopinga eņģelis un trīs eņģeļu skulptūru ansamblis iecerēts kā tūrisma apskates objekts Rīgas viesiem un tirdzniecības kompleksa Spice apmeklētājiem, ko varēs aplūkot šī gada rudenī un ziemā līdz 2012.gada februāra beigām.

Eņģeļu skulptūras ir provokatīvas, ar ekspresīviem, izteiksmīgiem žestiem un pozām, - tās veidotas māksliniekam Norbertam Folbergeram raksturīgajā stilā.

„Šīs eņģeļu skulptūras ir moderni simboli, tāpēc esmu piešķīris tām mūsdienīgu veidolu. Šie nav nedz baznīcas, nedz kapsētas tēli. Tradicionālie cilvēku priekšstati par eņģeļiem saistās ar maziem, jautriem baroka stila eņģelīšiem, mīlīgiem mazulīšiem ar spārniņiem. Taču Spicē izvietoto skulptūru ansamblis ir kaut kas pilnīgi cits, – šie eņģeļi ir mūsdienu cilvēkiem nozīmīgu vērtību vēstneši. Tiem piemīt kaut kas maģisks un brīnumains, veidojot eņģeļus, esmu centies iemiesot šīs sajūtas. Tā kā Spice ir iepirkšanās centrs, tad galvenā figūra ansamblī ir Šopinga eņģelis,” mākslinieks Norberts Folbergers stāsta par savu tēlniecības objektu ansambli tirdzniecības kompleksā Spice.

T/k Spice direktore Iveta Lāce: „Šogad svinam tirdzniecības centra Spice 10 gadu jubileju un šķiet, ka visus šos gadus mums blakus ir stāvējis, mūs sargājis un iedvesmojis kāds augstāks spēks. No neliela tirdzniecības centra Pārdaugavā Spice 10 gados ir izaugusi par vienu no lielākajiem un pazīstamākajiem tirdzniecības kompleksiem Baltijas valstīs. Nolēmām šo spēku materializēt, izvietojot Spicē enģeļu skulptūras - Mīlestības, Gudrības, Naudas un Šopinga eņģeļus. Ceru, ka šie tēli iedvesmos Spices pircējus un piešķirs svētku noskaņu arī ikdienai!”

Katram eņģeļa tēlam ir arī sava leģenda un uzdevums:

Lai atrastu kāroto preci par labāko cenu, pirms iepirkšanās jāieskatās Šopinga eņģeļa acīs.

Pāriem, kas apsēdīsies uz mīlnieku soliņa un noskūpstīs viens otru, Mīlestības eņģelis sola neizsīkstošu mīlestību, saticību un laimi.

Pirms eksāmeniem, atbildīgām pārrunām vai grūtas izvēles brīdī jāpaberzē filozofu akmens, kas atrodas Gudrības eņģeļa rokā. Tad prāts kļūs možāks, atnāks ģeniālas domas un ilgi gaidītas idejas.

Savukārt par veiksmi un labklājību parūpēsies Naudas eņģelis, kam nauda birst kā no pārpilnības raga. Kas iemetīs monētu eņģeļa naudas lādē, tam maciņā netrūks naudas un nepametīs veiksme.

T/k Spice eņģeļu skulptūru ansambļa autors mākslinieks Norberts Folbergers veidojis skulptūras Baireitas operas teātra izrādēm un Berlīnes Vācu operas izrādēm. Viņš strādājis lielākajos kultūras centros Eiropā, Amerikā un Āzijā, bijis Pollock-Krasner fonda stipendiāts Ņujorkā, par glezniecības darbiem ieguvis Grand Prix Mondial Avinjonas mākslas festivālā un kritiķu balvu Honkongā. Mākslinieks jau vairākus gadus dzīvo Latvijā un kā biedrības „Latvijas Tēlnieku centrs” pārstāvis regulāri piedalās nozīmīgākajās tēlniecības izstādēs Latvijā.

T/k Spice un portāla http://www.draugiem.lv/ veiktajā aptaujā šī gada septembrī tika noskaidrots, ka Latvijā eņģeļiem tic 60 % aptaujāto jeb 39560 aptaujas dalībnieku. Arī citur pasaulē dzīvo daudz eņģeļticīgo. Tā, piemēram, 2010. gadā tirgus izpētes un analīzes kompānijas Nielsen veiktajā starptautiskajā pētījumā noskaidrots, ka eņģeļiem tic 51 procents austrāliešu un 68 procenti amerikāņu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Kaļķu vārti
,


Novatours
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46056008sec.