Tuvojas Pirmās Adventes koncerts «Rīga. Eglīte. Ziemassvētki»

27. novembrī plkst. 15.00 Sv. Pētera baznīcā Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā sniegs Pirmās Adventes koncertu, kurā piedalīsies solisti Kristīne Gailīte un Ingus Pētersons, un koris „Sonore” .

Daudzi rīdzinieki un pilsētas viesi gaida orķestra „Rīga” koncertu pirmajā Adventes svētdienā Sv. Pētera baznīcā, jo tas, līdz ar Ziemassvētku egles iededzināšanu, ir kļuvis par Rīgas pilsētas tradīciju. Koncertu atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Ieeja šajā koncertā ir bez maksas.

Pirmajai Adventes svētdienai 2011. gadā orķestris „Rīga” ir sagatavojis programmu, kurā ietvertas gan klasiskās melodijas, gan populāras Ziemassvētku dziesmas. Džeza noskaņās skanēs tradicionālās dziesmas „Ak, eglīte” un „Merry Christmas”, orķestra un solistu sniegumā būs iespēja dzirdēt dažādus skaņdarbus, sākot ar J. S. Baha „Sheep My Safely Graze”, F. Grūbera „Klusa nakts, svēta nakts” līdz Dž. Marksa „Ziemeļbriedis Rūdolfs” un Ē. Berlina „White Christmas”.

Ar šo koncertu orķestris „Rīga” laidīs klajā savu jaunāko ierakstu albumu „Rīga. Eglīte. Ziemassvētki”, kas šogad ierakstīts Latvijas Radio 1. studijā. Pirms koncerta klausītājiem būs iespēja iegādāties jauno ierakstu albumu „Rīga. Eglīte. Ziemassvētki” par īpašu - Pirmās Adventes dienas cenu. Albumā kopā ar orķestri „Rīga” diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā Ziemassvētku mūziku ieskaņojuši Kristīne Gailīte, Ingus Pētersons, Daumants Kalniņš un koris „Sonore”. Skaņu režisors Pāvels Mališkins, māksliniece Lita Zvaigznīte.

Ierakstu albuma producente, orķestra „Rīga” direktore Ilona Breģe par ierakstu albumu „Rīga. Eglīte. Ziemassvētki” saka: „Ziemassvētki ir brīnumains laiks, kuru katram ir iespēja uztvert un izgaismot savādāk. Daudziem tas ir Jēzus Kristus dzimšanas laiks, citiem – ziemas saulgrieži, vēl kādam – iespēja sajust gandarījumu dāvināšanā un labdarībā, bet dažiem - ballīšu un iepirkšanās prieki. Arī Ziemassvētku mūzika noskaņās un ritmos ir ļoti dažāda, un katrs tajā var meklēt savai būtībai atbilstošāko. Tomēr gaišums, harmonija un līksmība ir galvenais, ko skaņas var radīt un ir radījušas visos laikmetos visā pasaulē. Tieši to mēs vēlējāmies sniegt klausītājiem ierakstu albumā “Rīga. Eglīte. Ziemassvētki” – mīļumu un prieku!”

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4879179sec.