Latvijas robotikas entuziasti atklās savu panākumu noslēpumus

Izstādē “Tech Industry” Izstādes “Tech Industry” laikā Ķīpsalā būs iespēja redzēt Latvijas robotikas entuziastu veidotos robotus darbībā, iepazīties ar robotikas kustību Latvijā un pamēģināt darbināt robotus vai izveidot „džoulu zagļus”.

24. novembrī apmeklētājiem būs iespēja vērot unikālu uzvedumu pēc pazīstamas brāļu Grimmu pasakas „Sarkangalvīte un vilks” motīviem, kur aktieru lomās iejutīsies roboti. Šī uzveduma režisori un īstenotāji ir Latvijas-Igaunijas pārrobežu projekta „ICT DCNET” dalībnieki, Tartu universitātes pētnieki. Robotu priekšnesumi sāksies plkst. 12.00 un tiks atkārtoti reizi stundā līdz pat plkst. 18.00.

26. novembrī no plkst. 12.00 izstādes apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar Latvijā veidotajiem robotiem. Latvijas robotikas entuziasti dalīsies ar stāstiem par savu robotu būves speciālistu gaitu uzsākšanu, kā arī sniegs prezentācijas par saviem robotiem, pastāstot, kā tie tika veidoti un kā tie darbojas, bet pēc tam demonstrēs tos sacensību ringā. Būs vērojami dažādi roboti, kā, piemēram, sumo roboti, kuru uzdevums ir izstumt no sacensību ringa pretinieka robotu. Šie roboti ar sensoriem spēj atšķirt pretinieku un sacensību ringa robežas.

Savukārt visas izstādes dienas „Robotika” stendā apmeklētāji tiks iepazīstināti ar Robotikas kustību Latvijā. Apmeklētājiem būs iespēja izmēģināt iRobot Roomba robotu slalomu, kur dalībnieku uzdevums ir pēc iespējas ātrāk ar tālvadības pulti izvest Roomba robotu cauri nelielai šķēršļu joslai. Tāpat būs iespēja pamēģināt vadīt Roomba robotus no īpaši izveidotas tīmekļa vietnes.

Lai gūtu priekšstatu par dažādām robotikas nozares elementiem, apmeklētājiem tiks piedāvāts izmēģināt „džoulu zagli”. Džoulu zaglis ir ierīce, kas dod baterijām otro dzīvi jeb spēj izmantot baterijās atlikušo enerģiju, lai darbinātu gaismas diodi, kad citās iekārtās attiecīgā baterija nedarbotos. Tāpat apmeklētājiem būs iespēja izmēģināt ziņojuma šifrēšanu un nosūtīšanu no speciāli izveidotiem paneļiem.

Robotika ir inženierzinātne par robottehnoloģijām, to projektēšanu un būvēšanu, kā arī programmēšanu. Robotika ir ļoti saistīta ar tādām nozarēm kā elektronika, mehānika un datorzinātne. Aktīva robotikas kustība Latvijā aizsākās 2007. gadā, kad Rīgas Tehniskajā universitātē norisinājās pirmās „Robotika” sacensības. Ar robotikas aktivitāšu palīdzību skolēni, studenti un citi robotikas interesenti apgūst praktiski teorētiskās zināšanas, kā arī rada jaunas idejas un netradicionālus paņēmienus robotikas attīstībai. Aktivitātes organizē RTU Robotikas klubs sadarbībā ar RTU Studentu parlamentu, iRobot un Latvijas Igaunijas pārrobežu projektu „ICT DCNET”.

Kā zināms, no 24. līdz 26. novembrim Rīgā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks starptautiskā izstāde “Tech Industry 2011”, kas ir gada nozīmīgākais un lielākais mašīnbūves un metālapstrādes pasākums Baltijas reģionā. Šogad līdzās izstādes ekspozīcijai un demonstrācijām notiks arī starptautiski semināri un kontaktbirža, metināšanas konkurss "Baltic Welder 2011”, kā arī izstāde “Kokapstrāde. Iekārtas. Tehnoloģijas. Instrumenti 2011”. Vairāk info: www.bt1.lv/techindustry

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.2769959sec.