Rīgā notiks latgaliešu grupu koncerts «Taiseits Latgolā»

2011.gada 9. decembrī Latvijas Mūzikas akadēmijas “Studentu klubā” notiks šogad pirmais latgaliešu grupu koncerts Rīgā. Koncertā uzstāsies grupas “Dabasu Durovys”, “Krampis”, “Green Novice” un dziesminiece Laura Bicāne.

Pēdējos piecus gadus uz latgaliešu mūzikas koncertiem regulāri ir tikuši aicināti interesenti arī Rīgā. Koncerti notikuši gan klubā “DEPO”, gan NABAklab, gan kafejnīcā “Ļeņingrad” u.c. un nu atkal kārta “Studentu klubam”, kur latgaliešu grupu uzstāšanās savulaik bijis regulārs notikums.

Koncertā “Taiseits Latgolā” būs iespēja redzēt un dzirdēt latgaliski muzicējošas grupas un izpildītājus:

Dabasu Durovys – šobrīd viena no aktīvākajām latgaliešu grupām, kas radusies 2006. gada sākumā un darbojas Daugavpilī. Grupas stilu var definēt kā “latgaliešu roks”, bet ja iedziļinās nedaudz vairāk, grupas mūzikā var dzirdēt melodiska poproka apvienojumu ar blūza un SKA elementiem. Šogad grupa veiksmīgi startējusi vairāku Latvijas radio staciju topos ar dziesmu latviski - “Grēku fani”.

Krampis – grupa no Līvānim, kas spēlē folk-rock stilā. Radusies 2009. gada maijā. Pa šo laiku paspējusi uzstāties vairākos latgaliešu mūzikas festivālos un pasākumos. Šogad dziesma “Kuopu, kuopu kolnā” iekļauta mūsdienu tautas mūzikas izlases “SVIESTS IV” dziesmu vidū.

Green Novice – latgaliešu smagā folk-rock/metal grupa no Preiļiem, kas labi zināma latgaliešu mūzikas cienītājiem. Pazīstamākā grupas repertuāra dziesma ir “Zili malni padebeši”, kas bijusi arī Latgales Radio gada spēlētākās dziesmas godā.

Laura Bicāne – dziesminiece no Daugavpils puses (Špoģiem). Uz skatuves ir īsts dabas bērns, apbur klausītājus ar savu vienkāršību un šarmu. Šogad Laura ar dziesmu “Freakin’ out” piedalījās “Eirodziesma 2012” konkursa atlasē un ir iekļuvusi arī pusfinālistu vidū.

Uz 9. decembra koncertu ieejas maksa 2 LVL, ieeja klubā no 21:00.

Pasākumu informatīvi atbalsta: biedrība “Latgolys Studentu centrs”, portāls draugiem.lv, Latgalīšu Kulturys gazeta lakuga.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.88492107sec.