Atklāj turku fotomākslinieka A.H. Ješiljurta izstādi par Eiropu un Latviju

Turcijas Republikas vēstniecība sadarbībā ar fotomākslas galeriju „Zazī” aicina apmeklēt turku fotogrāfa Ali Haidara Ješiljurta (Ali Haydar Yeşilyurt) izstādi "FACE OF EUROPE" Turcijas vēstniecības izstāžu zālē, kuras svinīgā atklāšana notiks 2011.gada 12. decembrī plkst. 17:00.

Projekti, kuru ietvaros Rietumu fotogrāfi (vai mākslinieki) apceļo Austrumus, lai parādītu cik ļoti dzīve Tur atšķiras no mūsu ierastās vides, ir kļuvuši par tradīciju. Savā projektā “Face of Europe” Ali Haydar Yesilyurt, tieši otrādi, sniedz mums unikālu iespēju palūkoties uz Eiropu no turku mākslinieka redzes punkta. Izstādes mērķis nav parādīt atšķirīgo, bet uzsvērt tik bieži ceļotāju nepamanītās līdzības starp Austrumiem un Rietumiem. Projekts ticis realizēts 24 Eiropas valstīs. Iepriekš izstāde tikusi izstādīta Turcijā (Stambulā un Bursā).

Izstādē skatāmi darbi, kas tapuši projekta “Face of Europe” ietvaros. Tā ir fotogrāfa Ali Haydar Yeşilyurt (1977) pirmā personālizstāde Latvijā. Vinš ir piedalījies vairākās kolektīvās izstādēs Turcijā, Latvijā un citās valstīs. Ali Haydar Yeşilyurt sadarbojas ar žurnālu PhotoWorld (Turcija) un pasniedz fotogrāfijas mākslu FotoAkadēmijā (Rīgā, Latvijā). Rīgā viņu pārstāv Galerija Zazī.

Izstāde apskatāma no 13. līdz 23.decembrim Turcijas Republikas vēstniecības izstāžu zālē darba dienās no plkst. 9:30 līdz 18:00 (Rīgā, A,Pumpura ielā 2). Pēc izstādes noslēgšanas darbi būs aplūkojami Galerijā Zazī (Rīgā, Dzirnavu ielā 20).

Izstādes svinīgā atklāšana notiks 2011. gada 12. decembrī plkst. 17:00, mediju pārstāvji aicināti pieteikties līdz 12. decembrim, izmantojot zemāk norādīto vēstniecības kontaktinformāciju.

Turcijas Republikas vēstniecība

A.Pumpura iela 2, Rīga

Tālrunis: 67821600

e-pasts: [email protected]

 

Vairāk informācijas par fotogrāfu: http://www.alihaydaryesilyurt.com/, http://www.zazi.lv/, [email protected]

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47765303sec.