Klasicisma ģēniju skaņdarbi skanēs festivālā «Vīnes klasika»

„Latvijas Koncerti” no 7. līdz 17. februārim festivālā „Vīnes klasika” piedāvā baudīt Vīnes dižgaru - klasicisma virziena “krusttēva” Jozefa Haidna, viņa sekotāja un drauga Volfganga Amadeja Mocarta, kā arī vētrainā savpatu ceļa gājēja Ludviga van Bēthovena mūziku. Koncertos skanēs arī Franča Šūberta, Johannesa Brāmsa, Riharda Štrausa kompozīcijas Latvijas izcilāko mūziķu un viesmākslinieku no Nīderlandes, Krievijas, Izraēlas, Lietuvas un Austrijas izpildījumā. Koncerti notiks arī Liepājā un Valmierā.

Festivāla atklāšanas koncertā - 7. februārī Lielajā ģildē - Latvijas Nacionālās operas galvenā diriģenta Modesta Pitrena vadībā skanēs Bēthovena Trīskāršais koncerts Liepājas Simfoniskā orķestra izpildījumā. Tas ir skaists un problēmu neapgrūtināts opuss, kurā meistarību rādīs trīs izcili solisti: vijoles spēles virtuozs, kurš savos 23 gados ir jau deviņu starptautisku konkursu laureāts, kā arī Pēterburgas gubernatora un Krievijas prezidenta prēmiju laureāts - Sergejs Dogadins no Sanktpēterburgas; čellu spēlēs temperamentīgā daiļskaņas īpašniece Kristīne Blaumane un pie klavierēm būs ievērojamais Izraēlas mūziķis Gils Šohats.

10. februārī Lielajā ģildē vienu no visretāk atskaņotajām Bēthovena simfonijām – Ceturto simfoniju ļaus iepazīt atzītais Bēthovena mūzikas interprets Žērārs Korstens. Viņa vadībā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris atskaņos arī Riharda Štrausa „Metamorfozes”.

11. februārī Rīgas Sv. Jāņa baznīcā pēc ilgāka pārtraukuma Latvijā atkal būs iespēja klausīties Ludviga van Bēthovena Mesu Do mažorā, kas grandiozitātē gan nevar līdzināties monumentālajai Re mažora mesai, toties ir pārpilna kristālskaidras, bērnišķas paļāvības uz Tēvu, kurš allaž būs nomodā par saviem bērniem. Mesu atskaņos Latvijas Radio koris un Sinfonietta Rīga Sigvarda Kļavas vadībā.

Festivāla „Vīnes klasika” noslēguma koncertā 17. februārī Lielajā ģildē Sinfonietta Rīga un Normunda Šnē programmas īpašais viesis būs pasaulslavenais āmuriņklavieru spēles ģēnijs, nepārspējamais mocartists un bēthovenists Kristians Bezaudenhauts no Nīderlandes. Viņš ļaus saklausīt Bēthovena Otro klavierkoncertu tā, kā tas skanējis dižā Vīnes meistara laikā. Šo programmu vainagos Bēthovena Septītā simfonija, kuras saturiskais diapazons sniedzas no skaista, askētiska sakrāla gājiena līdz aumaļainai prieka ekstāzei.

Notiks arī trīs kamermūzikas koncerti. Valentīna dienā klausītājus gaidīs “Latvijas Koncertu” jaunā koncertcikla “Vīns un mūzika” piedāvājums ļauties gan debešķīgas mūzikas, gan teicama dzēriena sniegtai baudai. Austriešu dueta Nota Bene (vijole un klavieres) atskaņoto Johannesa Brāmsa, Friča Kreislera, Volfganga Amadeja Mocarta un Helmūta Šmīdingera mūziku kuplinās sarunas un Austrijas vīna nama Laurenz V vīna Singing Grüner Veltlinger degustācija.

Savukārt viens no mūsu labākajiem klarnetistiem Egīls Šēfers sadarbībā ar “Spīķeru kvartetu” iestudēs Mocarta Klarnetes kvintetu – šajā koncertprogrammā mūziķi spēlēs vēsturiskos instrumentus.

Arī Igaunijas pianiste Irina Zaharenkova dos iespēju ielūkoties vēsturiskā skanējuma pasaulē – viņas spēlētās āmuriņklavieres sabalsosies ar Viļņas stīgu kvarteta instrumentiem īpašā Mocarta un Brāmsa mūzikas koncertā.

Biļetes var iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs un koncertu norises vietās.

Sīkāka informācija www.latvijaskoncerti.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66608095sec.