Marijas Naumovas koncertos uzstāsies akordeonists no filmas «Pusnakts Parīzē»

Jau iepriekš vēstīts, ka 2012. gada martā Rīgā un citās Latvijas pilsētās notiks Marijas Naumovas solo koncerti „Pusnakts Parīzē”, kuros būs dzirdamas skaistākās Francijas melodijas. Tikko uzzināts, ka kopā ar mākslinieci uzstāsies izcili franču mūziķi – Tonijs Bonfiss (Tony Bonfils) un Fransuā Parizi (François Parisi), no kuriem pēdējais muzicējis šī gada Oskara nominācijai izvirzītajā Vudija Allena filmā „Pusnakts Parīzē”.

„Abi mūziķi ar interesi un prieku piekrituši uzstāties ar Mariju Naumovu, jo saistoša šķitusi iespēja iepazīt Latviju, tās kultūru, kura devusi izcilus māksliniekus, jo īpaši klasiskās mūzikas jomā. Abu mūziķu darbība vienmēr bijusi saistīta ar franču šansona, kā arī akordeona mūzikas popularizēšanu. Šādas augstas klases mākslinieki tik plašai publikai Latvijā būs dzirdami pirmoreiz,” vēstī koncerta menedžments.

Tonijs Bonfiss ir dzimis 1948.gadā Nicā. Kā autodidakts apguvis neskaitāmu mūzikas instrumentu spēli un uzstājies ar vietējām ritma blūza un varietē grupām. Turpinot studēt universitātē (bakalaurs psiholoģijā), Tonijs iestājas konservatorijā Andrē Marilē (André Marriler) klasē, kur viņš 1972.gadā izcīna Kontrabasa balvu. 1973.gadā Tonijs Bonfiss iestājas orķestrī Orchestre du Palais de la Mediterranée un pārceļas uz dzīvi Parīzē. Kā augstākās klases mūziķis viņš ir spēlējis ar tādām zvaigznēm kā Dī-Dī Bridžvoteru (Dee-Dee Bridgewater), Žaku Lusjē (Jaques Loussier), spēlējis kontrabasu Francijas Nacionālajā orķestrī, kā arī Pola Moriā un Raimona Lefevra orķestros, piedalījies mūziklos „Kaķi”(„Cats”), „Nožēlojamie” („Les Misérables”), „Parīzes gaiss” („L’Air de Paris”) un „Čikāga” („Chicago”). No 1987. līdz 1997.gadam Tonijs bijis pasniedzējs džeza skolā „C.I.M.”. Tonijs Bonfiss vada meistarklases gan Francijā, gan citās valstīs. Vairāk informācijas: www.myspace.com/tonybonfilsbass .

Fransuā Parizi ir dzimis 1961.gadā. No 1971. līdz 1981.gadam bijis pasniedzēja Rodžera Damina (Roger Damin) students Villejuif konservatorijā. Minētais pasniedzējs muzicējis ar tādām zvaigznēm kā Edīte Piafa (Edith Piaf), Žuljeta Greko (Juliette Gréco) un citām. Absolvējis konservatoriju 1982.gadā Fransuā Parizi turpina no sava skolotāja pārņemto oriģinālo muzicēšanas stilu, kas balstās uz mizetes un džeza improvizāciju. 1990. gadā un turpmāk viņš izdod vairākus albumus kopā ar izciliem akordeona spēles meistariem - Džīnu Korti (Jean Corti), Ričardu Galiano (Richard Galliano) un Marselu Azolā (Marcel Azzola), kā arī dodas koncerttūrēs pa Franciju un piedalās neskaitāmos džeza festivālos. Fransuā Parizi uzskata par vienu no akordeona spēles atdzimšanas pamatlicējiem Francijā. Paralēli aktīvām koncerttūrēm un festivāliem dažādu grupu vai orķestru sastāvos visā pasaulē, mūziķis aizvien māca akordeona spēli saviem audzēkņiem. Pēdējais zināmākais projekts, kurā mūziķis ir piedalījies – Vudija Allena filma „Pusnakts Parīzē”. Sīkāka informācija mājas lapā www.francoisparisi.com/; http://www.youtube.com/watch?v=BhiheDcF8SM .

Koncertos „Pusnakts Parīzē” klausītājus priecēs arī „Vidzemes kamerorķestris” Andra Veismaņa vadībā un Marijas Naumovas uzticamā pavadošā mūzikas grupa.

Koncerta ģenerālsponsors ir Francijas vīni „Malesan”. Informatīvie atbalstītāji: Interneta portāli tvnet.lv, rus.tvnet.lv un inbox.lv, izdevniecība Santa, izdevniecība Petit, radio SWH un SWH+, vides kompānija JcDecaux.

Koncerti „Pusnakts Parīzē” no 1. līdz 11. martam būs dzirdami Jelgavā, Ogrē, Daugavpilī, Valmierā, Liepājā, Ventspilī un Rīgā, Lielajā Ģildē. Biļetes pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs visā Latvijā vai mājas lapā bilesuparadize.lv. Cenas sākot no 5 LVL.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51335287sec.