Galerijā «Carousell» tiks atklāta izstāde «BIBLOSS»

4.martā plkst. 15.00 galerijā „Carousell” Kaļķu ielā 2 (Rīgā) tiks atklāta mākslas projekta „Octopus” veidota izstāde „BIBLOSS”, kurā mākslinieki diskutēs par grāmatu un bibliotēkas tematiku, panākot dialoga iespēju starp māksliniekiem, viņu darbiem un apmeklētājiem.

Atbilstoši projekta „BIBLOSS” koncepcijai astoņi „Octopus art projects” mākslinieki – Edgars Mucenieks, Luce, Sarmīte Caune, Dace Lucia Kidd, Pēteris Taukulis, Juris Andersons, Justīne Lūce un Anda Poikāne saņēma vienādu grāmatas sagatavi ar 20 jautājumiem par mākslu. Katrs mākslinieks nodarbojās ar šīs grāmatas pilnveidošanu un attīstību, reaģējot uz sniegtajiem jautājumiem. Gala rezultātā katra grāmata tika izveidota kā mākslinieka atbilžu un domu vizualizācija. Tas nozīmē, ka grāmatas izveide ir traktējama kā intervija ar konkrēto mākslinieku, pievēršot uzmanību dažādiem grāmatu eksponēšanas veidiem izstādē.

Ar tādiem pašiem nosacījumiem projektā tika aicināts piedalīties Raitis Vulfs, tikai grāmatas vietā veidojot video darbu. Grāmatām klāt pievienota arī Raita Vulfa dokumentācija video formātā par vairāku mākslinieku grāmatu gatavošanas procesu.

Šo grāmatu izveidošana ir izstādes centrs, ap kuru veidota tālākā projekta daļa - papildus astoņu grāmatu un video darba publiskai apskatei galerijā „Carousell” tiek eksponēti arī zīmējumi, grafikas darbi, arhitektūras, modes un dzejas skices, pieaicinot vēl citus māksliniekus – Lauru Feldbergu, Jāzepu Pīgozni, Lauri Vītoliņu, Vitāliju Staņislavski, Rūtu Mežavilku, Lāsmu Pujāti, Ilzi Aniņu, Robertu Dambergu, Irinu Ošleju, mākslas grupu „Samdī” un citus.

Izstādes darbu eksponēšana nojauc klasisko – muzejisko prezentēšanas formu, tās vietā piedāvājot izstādes telpu kā bibliotēku ar gandrīz neierobežota daudzuma informāciju, kurā atrast sev nepieciešamo. Šāda pieeja izstādes projekta veidošanā ir neierasta un pārkāpj tradicionālos ietvarus, turklāt veicina dziļāku piesaisti mākslai (arī kā informācijas iegūšanas vietai). Tā rodas no intensīvas izstādē eksponēto grāmatu, skiču, zīmējumu un grafiku pētīšanas. Tādējādi projekts „BIBLOSS” iegūst plurālu dinamiku un niansēm bagātu raksturu, piedāvājot unikālu perspektīvu uz mākslinieku kreatīvo procesu.

Izstādi galerijā „Carousell” iespējams apmeklēt līdz 31.martam.

Darba laiks: katru dienu 13.00 – 19.00

Adrese: Rīga, Kaļķu iela 2, LV-1050

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47255397sec.