Ģimenes diena veltīta Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja 239. gadskārtai

Svētdien, 26. februārī, no plkst. 11.00 – 16.30, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā notiks Ģimenes dienas aktivitātes, kas būs veltīta muzeja 239. gadskārtai.

Ekskursijās „Muzeja ceļš” plkst. 12.00 un plkst. 15.00 (latviešu un krievu valodā) muzeja gids visu paaudžu interesentus aicinās iepazīt laikmeta un Rīgas vēstures līkločus saistībā ar muzeja veidošanos un attīstību. Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs ir ne tikai vecākais un viens no lielākajiem muzejiem Baltijā, bet arī viens no trīs vecākajiem publiskajiem muzejiem Eiropā. Muzejs dibināts 1773.gadā pēc Rīgas rātes lēmuma, balstoties uz pilsētai novēlētās Rīgas ārsta Nikolausa fon Himzeļa privātkolekcijas, kas aptvēra dabaszinātnes, vēstures un mākslas priekšmetu kolekciju. Patlaban muzeja krājumā ir vairāk nekā 500 000 priekšmetu ar lielu kultūrvēsturisko un māksliniecisko vērtību.

Izstādē „Tā top animācija”, kas apskatāma muzeja Izstāžu zālē, mazie kopā ar lielajiem tiks aicināti zīmēt apsveikumu muzejam dzimšanas dienā. Zīmētie apsveikumi muzejam taps uz īpašās konstrukcijas – lielā papīra ruļla, uz kura visi izstādes apmeklētāji kopīgiem spēkiem piedalās „Paša garākā zīmējuma”tapšanā.
Visas dienas garumā izstādē „Doma muzejs – templis zinātnei un mākslai”, kas stāsta par muzeja un tā kolekciju veidošanos gadsimtu gaitā, būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas un vērību, pildot speciālas Darba lapas. Apmeklētājiem būs iespēja, meklējot un atrodot priekšmetus muzeja ekspozīcijā, kā arī atbildot uz interesantiem un āķīgiem jautājumiem, izzināt Rīgas un unikālu priekšmetu vēsturi.

www.rigamuz.lv

 

 

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39990497sec.