Kalnciema kvartāla pasākumi 2012. gadā

Šī gada 3. martā 11.00-17.00 Kalnciema kvartālā notiks zemnieku un amatnieku tirdziņš, plkst. 12:00 sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju tiks atklātas ikgadējās „Mākslas medības” – jauno mākslinieku darbu izstāde un pārdošana.

Kalnciema kvartāla pasākumi 2012. gadā

Tradicionālie tirdziņi pavasarī un vasarā tāpat kā ziemā šogad notiks katru otro sestdienu no 10.00-16.00, kā arī tiks organizēti daži papildus tirdziņi par godu aktuālajiem svētkiem.

Tirdziņu datumi:

Marts: 3., 17., 31. („Mākslas medības”);

Aprīlis: 7. (Lieldienu tirdziņš), 14., 28.;

Maijs: 12., (Māmiņdienas tirdziņš) 26. (Vasarsvētku tirdziņš);

Jūnijs: 2. (Koncerts un pasākumi bērniem), 16. , 22. (Ielīgošanas tirdziņš (piektdienā!));

Jūlijs: 7., 21.;

Augusts: 4. , 18. (Rīgas svētki);

Septembris: 1., (Zinību svētki) 15., 29.;

Oktobris: 13., 27.;

Novembris: 10. (Mārtiņdienas tirdziņš), 24.;

Decembris: 8., 15., 22., 29. (Ziemassvētku tirdziņi).

Tirdziņi parasti ir tematiski. Paralēli svinamajiem svētkiem tiek izcelti sezonas produkti, piemēram, zaļumi pavasarī, ogas un dažādas ar konservēšanu un pagatavošanu saistītas lietas jūlijā, savukārt augustā un septembrī ir uzsvars uz ražas laiku un aktuālajiem augļiem un dārzeņiem, sēnēm. Lieldienu tirdziņā noteikti ir pieejama „Pasha”, dažādi olu ēdieni, Līgo svētkos tradicionāli tiek aicinātas Suitu sievas ar kurzemnieku labumiem – īsti sklandrauši, speķa pīrādziņi un biezpienmaizes, īpaša saldskābmaize un suitu tradicionālais ēdiens "Koča". Īpaši latviešu ēdieni ir pieejami gan Mārtiņdienai, gan Meteņdienai par godu. Vēl notiek citām aktuālām tēmām veltīti tirdziņi, piemēram, grāmatām, velosipēdiem un to kultūrai, dabiskajai kosmētikai, zaļajam dzīvesveidam un tehnoloģijām.

Tirdziņos un koncertu laikā ir vairāki ēdinātāji, kas piedāvā ieturēt maltītes uz vietas vai līdzņemšanai, piemēram, EcoCatering ar iecienītajiem jaunlopa un strausa burgeriem, kā arī jēra gaļas burgeri no Sidrabjēra, mājās gatavoti pelmeņi (ar līdakas pildījumu, piemēram), uzkodas ar kūpinājumiem un visdažādākie konditorejas izstrādājumi. Īpašu popularitāti ieguvis „Mājas saldējums”, kas arvien izdomā jaunus saldējuma veidus – ar zilo sieru vai alus saldējumu Jāņos.

Arvien vairāk ir pieejami dažādi vietēja ražojuma vīni, no kuriem vispopulārākie ir bērzu sulas vīns un šampanietis, kā arī rabarberu šampanietis. Kalnciema kvartālā pastāvīgi darbojas Vīnu veikals ar vīniem no Itālijas mazajām vīnu darītavām.

Koncerti:

Brīvdabas koncerti Kalnciema kvartāla ābeļdārzā notiks katru ceturtdienu sākot no 17. maija līdz septembra vidum. No 17.00-23.00 iespējams baudīt ēdienus un dzērienus āra kafejnīcās, kā arī iepirkties – galvenokārt ēdamlietas, kā arī vietēja ražojuma dizaina un amatniecības izstrādājumi. Koncerta sākums ~ pl. 21.00. Konkrētie koncerti tiek izsludināti aptuveni divas nedēļas iepriekš. Tiks aicināti gan klasiskās mūzikas izpildītāji, gan alternatīvās mūzikas un popmūzikas pārstāvji.

Izstādes:

 

Latvijas mākslinieku grafikas un eļļas gleznas, vēsturiskas fotogrāfijas, senas cepures, mopēdu kolekcija un daudzi citi mākslas un skaistas dzīves objekti.

Sekojiet līdzi aktuālajai informācijai:

www.facebook.com/kalnciemaiela

www.twitter.com/kalnciemaiela

www.kalnciemaiela.lv

 

tel. +371 29402027

[email protected]

www.kalnciemaiela.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.71893096sec.