Jau desmito gadu notiks Kalpaka balle

Atzīmējot pulkveža Oskara Kalpaka 130.dzimšanas dienu, piecas vecākās latviešu studentu korporācijas, Pulkveža Oskara Kalpaka piemiņas fonds un Rīgas Latviešu biedrība sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem sestdien, 2012.gada 3.martā jau desmito gadu rīko Pulkveža Oskara Kalpaka un brīvības cīņu dalībnieku piemiņas un labdarības sarīkojumu – Kalpaka balli. Tāpat šogad aprit 90 gadi kopš pirmās Kalpaka balles, kas notika 1922.gadā.

 

Kalpaka ballē ik gadu piedalās Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji, ministri, deputāti, valsts institūciju un vēstniecību pārstāvji, studentu un studenšu korporāciju biedri, mācībspēki un profesori, sabiedrībā pazīstami un aktīvi cilvēki, kuri ar savu klātbūtni izrāda lepnumu par Latvijas varoņu drosmi cīņu laikā un aicina domāt par patriotisma ideju mūsdienās.

 

Jāmin, ka Kalpaka balle vēsturiski tiek rīkota akadēmiskā garā, lai pieminētu Latvijas brīvības cīņu dalībniekus un atbalstītu tās idejas, ko simbolizē pulkvedis Oskars Kalpaks.

Balle ir kā sadarbības turpināšanas apliecinājums starp Rīgas Latviešu biedrību, Pulkveža Oskara Kalpaka piemiņas fondu un piecām studentu rotas korporācijām. Balles laikā tiks parakstīts sadarbības nodomu protokols, kas balstīts uz kopīgiem ideāliem un mērķiem latviskuma un patriotisma stiprināšanas sasniegšanā.

Savas prezidentūras laikā Kalpaka balles patronu godu uzņēmās gan eksprezidente Vaira Vīķe-Freibergas kundze, gan eksprezidents Valdis Zatlera kungs. Arī Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņa kungs atbalsta šo piemiņas un labdarības pasākumu, kas apliecina Kalpaka balles valstisko nozīmīgumu un aktualitāti. 

Turpinot pirms desmit gadiem aizsākto tradīciju, balles ienākumi tiks ziedoti kādam konkrētam labdarības mērķim. Šogad sadarbībā ar Rīgas Latviešu biedrību tiks atbalstīta vēsturiskās un unikālā tehnikā darinātās latviešu glezniecības dižmeistara Jaņa Rozentāla akmens mozaīkas Rīgas Latviešu biedrības nama fasādē apsekošana, izgaismošana, idejas skaidrošana un popularizēšana.

Četrus gadus (kopš 2003.gada) ar Kalpaka balles ziedojumiem tika atbalstīta pulkveža O.Kalpaka pieminekļa izveidošana Rīgā. 2007.gadā ziedojumi nonāca Rudbāržu pamatskolā Varoņu zāles atjaunošanai. 2008.gadā tika godināta O.Kalpaka piemiņas vieta „Airītes” Saldus rajonā un vākti ziedojumi nodegušā muzeja atjaunošanai. 2009.gadā ziedojumi nonāca Kalpaka piemiņas vietā – dzimtas mājās "Liepsalās" Madonas novada Visagalā, kur tika atjaunots karoga masts un saules pulkstenis. 2010.gada Kalpaka balles ziedojumi tika piešķirti Ivara Selecka dokumentālās filmas "Septiņi spoži gadi” tapšanai par pirmo Latvijas ārlietu ministru Zigfrīdu Annu Meierovicu. 2011.gadā tika atbalstīta Rīgas Latviešu biedrība un veicināta tās mērķu sasniegšana, palīdzot atjaunot biedrības vēsturiskās komisijas.

Jāatzīmē, ka atjaunoto Kalpaka balli Latvijā jau desmito gadu organizē piecas vecākās latviešu studentu korporācijas Lettonia, Selonija, Lettgallia, Talavija un Fraternitas Lettica.

Mediju pārstāvjus dalībai Kalpaka ballē lūdzam pieteikties, sūtot e-pastu uz [email protected]!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.4085331sec.