Pianisma zvaigžņu festivāla pati esence jau šo piektdien Rīgā

9.martā plkst.19.00 Rīgā, Lielajā Ģildē klausītājiem būs iespēja sajust Starptautiskā Pianisma zvaigžņu festivāla 20 gadu jubilejas atmosfēru reprezentācijas koncertā „Pianisma lielvalstis”.

Koncerta rīkotāji – Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) ir parūpējušies, lai vienīgajā Rīgā notiekošajā Pianisma zvaigžņu festivāla koncertā publikai būtu iespēja izbaudīt festivāla pašu esenci.

„Šī koncerta programma atspoguļo visa festivāla būtību – klasiskas vērtības, retrospekciju un skatu nākotnē. Antons Ļahovskis ir viens no iepriekšējo festivāla gadu publikas īpašiem mīluļiem, Umi Gareta – visu laiku jaunākā festivāla dalībniece kopš tā dibināšanas. Šajā koncertā Mocarta, Bēthovena un Čaikovska mūzikā satiksies jaunība un briedums, bagātā festivāla pagātne un cerīgā, intriģējošā nākotne. Un, protams, tas būs Liepājas Simfoniskais orķestris ar Atvaru Lakstīgalu pie diriģenta pults,” ar neviltotu prieku stāsta LSO vadītājs Uldis Lipskis.

Programmā skanēs Mocarta Klavierkoncerts La mažorā, ko izpildīs 11 gadīgā, par brīnumbērnu dēvētā Umi Gareta no ASV, kuras straujā karjeras izaugsme aizsākās 2009.gadā, piedaloties NBC programmā „The Ellen DeGeneres Show”. Tā bija sensācija, kopš kuras jaunā pianiste sāka saņemt uzaicinājumus no dažādām pasaules malām.

„Ar nožēlu gan jāsaka, ka smagas slimības dēļ savu dalību festivālā ir atcēlusi izcilā franču pianiste Brižita Anžerera. Tā vietā publikai piedāvāsim iespēju dzirdēt citu spožu pianisti no Francijas, kas labi pazīstama uz pasaules pianisma skatuves. Laura Favre-Kāna festivālā atskaņos Bēthovena Trešo klavierkoncertu,” par izmaiņām programmā informē Uldis Lipskis.

Savukārt Čaikovska Otrais klavierkoncerts izskanēs spožā krievu pianista Antona Ļahovska izpildījumā. Antons Ļahovskis, kura vārds Latvijas publikai ir ļoti labi pazīstams, festivālā ar lielu prieku atgriežas jau atkārtoti.

XX Starptautiskā Pianisma zvaigžņu festivāla reprezentācijas koncertu Rīgā tiešraidē translēs Latvijas Radio 3 „Klasika”. Šī koncertprogramma 11.martā skanēs arī festivāla centrālajā norises vietā – Liepājas teātrī.

Pilnu festivāla programmu un mākslinieku aprakstus var atrast LSO interneta mājas lapā www.lso.lv sadaļā „festivāli”.

Festivāls tapis sadarbībā ar ekskluzīvo klavieru ražotājiem „Fazioli” un „Schimmel”. Festivāla draugi – „Latvenergo”, „Piano.lt”, Latvijas Kultūras ministrija, Liepājas dome un Liepājas Kultūras pārvalde.

Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties visās „Biļešu Paradīzes” kasēs. Uz koncertu Ventspilī – „Biļešu servisā”. Tiek piedāvāti arī divi dažādi abonementu veidi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47303605sec.