Atklās Pavasara festivālu «WINDSTREAM»

2012.gada 20. martā Mazajā Ģildē ar koncertu „Pilsētas pavasaris” Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” atklās trešo Pavasara festivālu WINDSTREAM, kura devīze ir „Mosties un atceries, dzirdi un baudi!”.

Lai gan pavasara atnākšana šogad vēl kavējas, jau šobrīd mēs gaidām sildošus saules starus, kas visus atmodinātu no ziemas miega. 2012. gadā astronomiskais pavasaris Latvijā iestāsies 20. martā, tāpēc tā vakarā Mazajā Ģildē diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā pavasari ieskandinās orķestris „Rīga”, atskaņojot oriģinālmūziku dažādiem pūšaminstrumentu sastāviem, sākot ar desmit mūziķu ansambli Žana Fransē skaņdarbā „Neuf pièces caractéristiques” līdz mazam pūšaminstrumentu orķestrim Igora Stravinska Simfonijā.

Pacilājošam un uzmundrinošam noskaņojumam koncertā „Pilsētas pavasaris” skanēs I. Stravinska „Ebony concerto”, kas rakstīts klarnetista Vudija Hermana (Woody Herman) džeza orķestrim un pirmatskaņots 1946. gadā Kārnegi zālē, Ņujorkā. Pats komponists par šo skaņdarbu ir teicis, ka tas ir „džeza concerto ar blūza lēno ritmu”. Ebony Concerto ir kļuvis par slavenāko Stravinska neoklasikas perioda darbu. Klarnetes solo šajā skaņdarbā atskaņos orķestra „Rīga” koncertmeistars, jaunais un talantīgais mūziķis Raivo Lallo. Koncertā tiks atskaņota arī Riharda Štrausa Svīta B-dur op. 4, kas sacerēta trīspadsmit mūziķu ansamblim un pirmatskaņota 1884. gadā Minhenē, autoram esot pie diriģenta pults.

Latviešu komponistu mūziku koncertā pārstāvēs Jāzepa Vītola svīta „Dārgakmeņi”, kuras pārlikumu simfoniskajam pūtēju orķestrim veica Vilnis Šmīdbergs un kas izskanēja Pēterburgas konservatorijas Mazajā zālē 2011. gada 6. oktobrī Rīgas dienu laikā par godu Jāzepa Vītola piemiņas plāksnes atklāšanai.

Pavasara festivāla WINDSTREAM tradicionālā pavasara sagaidīšana Vecrīgā šogad notiks 1. aprīlī – Starptautiskajā Joku dienā, kad rīdzinieki un pilsētas viesi, īpaši ģimenes ar bērniem, aicināti pulcēties Līvu laukumā, kur, skanot orķestra spēlei un gleznotāja Jāņa Anmaņa padomiem, būs iespēja piedalīties pasākumā Uzzīmē joku!.

Uz koncertu „Pilsētas pavasaris”, kas notiks 20. martā plkst. 19:00 Mazajā Ģildē, biļetes iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv. Studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību, biļešu kasēs 50% atlaide.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.95459509sec.