Latvija piedalās Leipcigas grāmatu tirgū

No 15. līdz 18. martam notiek Leipcigas grāmatu tirgus, kurā izveidots arī Latvijas grāmatniecības stends. Latvijas rīkotajos pasākumos un stendā tiks akcentētas grāmatas, kas stāsta par izdzīvošanas stratēģijām un dzīves mākslas meklējumiem. Dalību starptautiskajā grāmatu tirgū organizē „Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja”, savukārt finansiālo atbalstu sniedza Kultūras ministrija, Valsts Kultūrkapitāla fonds un Gētes institūts.

Rakstniecībai Latvijā ir nedaudz vairāk nekā 400 gadu senas saknes. Tāpēc Latvijas līdzdalības un Leipcigas grāmatu ekspozīcijas galvenā doma - lai pasaules kaleidoskopiskajā literatūras daudzveidībā pamanītu Latvijas autoru darbus, jāceļ gaismā mūsu unikālie stāsti un dzīves garša.

Latvijai piedalīšanās Leipcigas grāmatu mesē būs īpašs notikums. Tās ietvaros atvēršanas svētkus piedzīvos tekstgrupas “Orbīta” dzejas krājums, Margaritas Perveņeckas grāmata “Visi koki aizgājuši”, kā arī Māra Putniņa grāmatas “Mežonīgie pīrāgi” tulkojums vācu valodā. Latvijas kultūras programmas ietvaros klātesošie tiks iepazīstināti ar Valentīnas Freimanes grāmatu „Ardievu, Atlantīda!”, kas Matiasa Knolla tulkojumā vāciski iznāks nākamgad.

Latvijas līdzdalības koncepcijā ir iekļauti arī dzīves mākslas un dzīves sajūtas meklējumi, ko ilustrēs Latvijas autoru darbi. Latvijas stends un organizētie pasākumi iepazīstinās ar stāstiem par sajūtām un meklējumiem pasaulē, tradīciju dzīvo klātbūtni, gribu dzīvot un piedzīvot brīvību. Pasākumu laikā notiks Andras Manfeldes lasījums no grāmatas “Zemnīcas bērni”, klātesošie iepazīsies ar Margaritas Perveņeckas stāstu izlasi. Visiem interesentiem būs iespēja noklausīties „Eiropas literatūras balvas” 2011. gada laureātes Ingas Žoludes lasījumu un piedalīties sarunā ar rakstnieci. Kultūras programmas laikā notiks tekstgrupas „Orbīta” dzejas izlases un dzejas videoprezentācija.

Leipcigas grāmatu mesē Latviju pārstāvēs septiņi autori: Valentīna Freimane, Andra Manfelde, Inga Žolude, Margarita Perveņecka, Sergejs Timofejevs, Artūrs Punte, Māris Putniņš, kā arī Matiass Knolls, kurš gan tulkos, gan vadīs kultūras programmu.

Latvijas stendā būs izvietoti „Literatūras gada balvas 2010” laureātu darbi, latviešu autoru jaunāko darbu paraugtulkojumi, „Zelta ābeles” kolekcija, bērnu literatūras kolekcija, vācu valodā tapušie latviešu autoru tulkojumi. Stenda radošajā koncepcijā ietverta Valentīnas Freimanes grāmatas „Ardievu Atlantīda” un 30. gadu vēsturiskās Rīgas tematika, Anitas Paegles ilustrācijas (Hansa Kristiana Andersena balvas ieguvējas) un laikmetīgā Rīga. Stenda koncepciju izveidoja mākslinieks Juris Petraškevičs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75763917sec.