Raivo Lallo - solists Stravinska «Ebony Concerto» atskaņojumā

Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” iepazīstina: Raivo Lallo - solists Stravinska „Ebony Concerto” atskaņojumā

Otrdien, 20. martā Mazajā Ģildē Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” atklās trešo Pavasara festivālu WINDSTREAM. Koncerta programmā līdzās R. Štrausa, Ž. Fransē un J. Vītola skaņdarbiem būs Igora Stravinska „Ebony Concerto” ar Raivo Lallo klarnetes solo.

Raivo Lallo ir Profesionālā pūtēju orķestra „Rīga” klarnetists un kopš 2009. gada orķestra koncertmeistars. Kopā ar orķestri „Rīga” uzstājies Latvijā un 2011. gada oktobrī vieskoncertos Pēterburgā.

Gatavojoties atskaņot klarnetes solo I. Stravinska „Ebony Concerto”, Raivo Lallo saka, ka „tā ir mūsdienīga un man tuva mūzika. Jūtama džeza ietekme - gan ritmiski, gan harmoniski. Varbūt tāpēc komponists to ir nosaucis par džeza koncertu. Vispār koncerts ir netipisks, tieši tādēļ man patīk to spēlēt un klausīties, kas skan orķestrī. Nav ierastā solo klarnetei, kadenču, nav solista un pavadījuma, bet veidojas dialogi, mūzika saplūst tādā kā kopējā sarunā starp klarneti un orķestri.”

Ebony Concerto” jeb (tulkojumā) „Melnkoka” koncertu Igors Stravinskis sacerēja klarnetista Vūdija Hermana džeza orķestrim, un tas pirmatskaņots 1946. gadā Kārnegi zālē, Ņujorkā. Vēlākos gados koncertu atskaņojis un ierakstījis leģendārais klarnetists Benijs Gudmans ar komponistu pie diriģenta pults.

Jaunais un daudzsološais klarnetists Raivo Lallo ir mācījies Em. Dārziņa mūzikas vidusskolā, ieguvis bakalaura grādu Jāz. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un šobrīd gatavojas beigt studijas maģistrantūrā. Viņa pasniedzēji bijuši Gunārs Kļaviņš, Sigurds Circenis un Guntis Kuzma.

Festivāla WINDSTREAM „Joku koncertā” 1. aprīlī Lielajā Ģildē Raivo Lallo atskaņos solo Ā. Šreinera skaņdarbā „Immer Kleiner”, kura laikā klarnete pakāpeniski tiks izjaukta un spēlēta arvien nepilnīgākā izskatā līdz pat iemutnim. To Raivo Lallo uztver kā izaicinājumu sev: „No vienas puses jautri, no otras puses – ko var izdarīt tikai ar vienu mazu klarnetes detaļu!”

Pilna intervija ar klarnetistu Raivo Lallo lasāma www.music.lv/riga .

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68318391sec.