Atceres dienā Rīgas Domā skanēs koncerts «Kamēr elpoju…»

Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” informē:

Atceres dienā koncerts „Kamēr elpoju…”

Svētdien, 25. martā plkst. 16.00 Rīgas Domā notiks otrais Pavasara festivāla WINDSTREAM koncerts „Kamēr elpoju…”. Skanēs Johana Sebastiāna Baha un Viļņa Šmīdberga darbi Profesionālā pūtēju orķestra „Rīga” un diriģenta Andra Pogas atskaņojumā, kā arī Maijas Einfeldes ērģeļmūzika.

1949. gada 25. marts bija traģiska diena latviešu tautas vēsturē, kad vairāk nekā 42 tūkstoši cilvēku tika izsūtīti uz Sibīriju. Tā bija lielākā iedzīvotāju izsūtīšana Latvijas vēsturē, kas ļāvis šai dienai kļūt par vienu no latviešu tautas vēsturiskās apziņas stūrakmeņiem un kuru atceroties ik gadu notiek dažādi piemiņas pasākumi. Arī orķestris „Rīga” tradicionāli sniedz koncertu Rīgas Domā 25. martā, lai ar mūzikas spēku atcerētos un godātu upuru piemiņu.

Koncertā „Kamēr elpoju…” Profesionālo pūtēju orķestri „Rīga” diriģēs tā bijušais mākslinieciskais vadītājs, Jevgēņija Svetlanova Otrā Starptautiskā diriģentu konkursa uzvarētājs Andris Poga, kura šī brīža diriģenta gaitas saistās ar darbu orķestrī „Orchestre de Paris” , kur viņš ir Pāvo Jervi asistents, kā arī daudziem simfoniskiem koncertiem ārpus Latvijas.

Andra Pogas interpretācijā skanēs J. S. Baha Fantāzija un fūga c moll amerikāņu komponista un diriģenta Donalda Hansbergera pārlikumā simfoniskajam pūtēju orķestrim un V. Šmīdberga Simfonija, kas godalgota ar Latvijas Lielo Mūzikas balvu kā 2010. gada labākais jaundarbs. Pats V. Šmīdbergs saka par Simfoniju saka: „Šajā skaņdarbā apkopota visa mana mūža garumā gūtā radošā pieredze”. Simfonija ir vēstījums par latviešu tautas likteni, pārdzīvotajām sāpēm un ciešanām, kurai iedvesmu komponists smēlies savā dzimtā – tuva radinieka traģiskajā dzīves gājumā. Simfonija pirmatskaņota orķestra „Rīga” izpildījumā 2010. gada 14. jūnijā Andra Pogas vadībā.

Komponistes M. Einfeldes skaņdarbs „Crucifixus” ērģelēm solo sacerēts 1989. gadā, un to repertuārā iekļāvuši daudzi latviešu ērģelnieki, bet koncertā „Kamēr elpoju…” interpretēs ērģelniece Ilze Reine.

Bezmaksas ielūgumi uz koncertu „Kamēr elpoju…” pieejami Rīgas Doma kasē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61344409sec.