Lielākais veiksmes zaķis Latvijā

Īsi pirms Lieldienām, tirdzniecības parka Alfa telpās nokļuvis mākslinieces Ineses Onckules veidotais 6 metrus augstais veiksmes zaķis, kura tapšanā izmantotas 150 auduma piegrieztnes, un nošūtas vīles pusotra kilometra garumā.

“Lai gan tāds pārliecinošs skaidrojums zaķa saistībai ar Lieldienām nav dzirdēts, cilvēkiem un īpaši bērniem tas kļuvis par šo svētku, pavasara un brīvdienu simbolu. Mūsu 6 metrus augstais zaķis ir šobrīd lielākais veiksmes zaķis Latvijā, un ikviens, kurš pieskaras zaķa melnajam spieķītim, var cerēt uz veiksmes simbola labvēlību savu vēlmju īstenošanā”, stāsta tirdzniecības parka Alfa vadītājs Zigmunds Vīķis.

Zaķi veidoja Annels atrakciju fabrikas meistari, pēc mākslinieces Ineses Onckules skiču projekta. Annels valdes priekšsēdētājs Dainis Rācenis atzīst, ka “šis noteikti ir smalkākais mūsu veikums astoņpadsmit darbības gadu laikā”. Zaķis veidots no auduma un papildināts ar koka, stikla un plastmasas detaļām. Meistari veltīja veselu nedēļu tam, lai tiktu izgrieztas piegrieztnes zaķa izveidei.

Zaķis būs aplūkojams tirdzniecības parkā Alfa visu Lieldienu laiku, priecējot cilvēkus un gādājot par tuvojošos svētku noskaņu.

Zaķis kā veiksmes simbols un liela izmēra eksponāts līdz šim izmantots arī citviet pasaulē. Piemēram, pērn Zviedrijā, Orebro mākslas biennāles ietvaros rātslaukumā tika “nejauši nomests” milzīgs, 13 metrus augsts rotaļu zaķis koši dzeltenā krāsā. Singapūrā 6 metrus augsts piepūšams zaķis negaidīti uzradās trīsdesmit dažādās apdzīvotās vietās, pārsteidzot iedzīvotājus un sniedzot tiem neierastu skatu uz savu dzīvesvietu, savukārt 60 metrus liels rozā zaķis līdz 2025.gadam aplūkojams Ziemeļitālijas kalnos, liekot aizdomāties par to, cik patiesībā mazi esam mēs paši.

Galactico tirdzniecības centru attīstītājs (t/c Alfa, Galerija Centrs, Mols, Dole, Origo) un nekustamā īpašuma apsaimniekotājs SIA Linstow Center Management Latvijā darbojas jau 15 gadu. Kopējā LCM apsaimniekojamā tirdzniecības centru platība Latvijā ir 230000 m², bet visā Baltijā 275000 m² (LCM apsaimnieko arī lielāko t/c Ülemiste Igaunijā). Kompānijas pašreizējās kopējās investīcijas Baltijā atvērto tirdzniecības centru segmentā sasniedz vairāk nekā 200 miljonus eiro.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34223986sec.