LNMM konkurss Facebook: Vieta nemainīga!

2011. gada 9. aprīlis – 19. maijs

LNMM izstāžu zāle Arsenāls

Torņa iela 1, Rīga

No 9. aprīļa līdz 19. maijam Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāle Arsenāls aicina piedalīties fotoattēlu konkursā „Vieta nemainīga!”, kurš norisināsies izcilā fotomākslinieka Egona Spura (1931–1990) darbu retrospekcijas ietvaros i.z. Arsenāls profilā sociālajā tīklā Facebook. Virtuālajā telpā no dalībnieku iesūtītajām pilsētvides fotogrāfijām taps ekspozīcija, kas atklās pilsētas tēlu mūsdienās.

LNMM izstāžu zāles Arsenāls rīkotais konkurss „Vieta nemainīga!” ir veltījums mūsu dzīves telpai – pilsētai –, kurā sastopas gan ikdienas, gan mākslas norises. Pilsēta eksistē kā dzīvs organisms, kura funkcijas kopumā nemainās, bet laiks pārveido un dažādo „dekorācijas”. Pilsēta kā notikuma vieta un iedvesmas avots savulaik saistījusi daudzus māksliniekus. Fotomākslā pilsētas tēls ieņem stabilas pozīcijas sižetu ikonogrāfijā, radot katram indivīdam un jebkurai sabiedrībai savas interpretācijas par urbānajā ainavā svarīgo, skaisto un raksturīgo.

Egona Spura darbu izstādē „Vieta, izcila skatienam” apmeklētāju uzmanībai tiek piedāvāta Latvijas kultūras kanonā iekļautā fotogrāfiju kolekcija „Rīgas 19. gadsimta un 20. gadsimta sākuma proletāriešu rajonos”, kurā iemūžināts mākslinieka dzīvesvietas rajons pilsētas centrā – Avotu, Matīsa un Krāsotāju ielas. Katrs atsevišķs kadrs ir apliecinājums Egona Spura apbrīnojamajai spējai jebkurai fotoobjektīvā tvertajai vietai piešķirt īpašu auru.

Konkursa ideja ir uztvert meistara pilsētas tēlojumu kā pamudinājumu salīdzinājumam un jaunradei no mūsdienu skatpunkta. Gaidīsim attēlus, kuros fiksēta pilsētas telpā notiekošo sižetu dažādība un laikmeta izraisītas pārvērtības, gan dokumentējot savulaik mākslinieka iecienītās Rīgas vietas, gan saskatot citu vietu estētisko nozīmību. Fotogrāfijas no 9. aprīļa līdz 19. maijam var publicēt Arsenāla profilā vai sūtīt uz e-pasta adresi [email protected], norādot autoru, darba (attēlotās vietas) nosaukumu un radīšanas gadu. Dalībai konkursā un iesūtīto darbu ekspozīcijas apskatei nepieciešams reģistrēties tīklā Facebook un pievienoties izstāžu zāles Arsenāls (lietotāja vārds: Lnmm Arsenāls) draugu lokam, nospiežot muzeja profila lapā pogu „Like” („Man patīk!”).

Konkurss noslēgsies „Muzeju nakts” pasākumā 19. maijā, kad aicināsim virtuālo ekspozīciju izvērtēt izstādes kuratori Irēnu Bužinsku un fotogrāfu, fotokluba „Ogre” māksliniecisko vadītāju Vitautu Mihalovski. Radošākajiem un veiksmīgākajiem dalībniekiem balvās būs biļetes uz LNMM izstāžu zāles Arsenāls izstādēm, savukārt visaugstāk novērtētā attēla autoram vai īpašniekam dāvināsim Egona Spura darbu albumu (izdevniecība „Neputns”, sastādītājs Andrejs Grants, 2012).

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs aicina visus savus draugus un kultūras interesentus iesaistīties un līdzdarboties muzeja aktivitātēs sociālajos tīklos un vienmēr būt informētiem par aktuālo.

Aicinām – kļūsti Arsenāla draugs Facebook, esi radošs un gūsti balvu!

Pateicamies par atbalstu izdevniecībai „Neputns”, biedrībai „Pārdaugava” un Vitautam Mihalovskim.

Teksts: Laura Dravniece

MĒRĶAUDITORIJA

Skolēni, studenti, pieaugušie, pensionāri

NORISES VIETA

Facebook: Lnmm Arsenāls

INTERNETA RESURSI

www.lnmm.lv/lv/arsenals/info/visit/event/future/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42460799sec.