Islandiešu fotogrāfa Palla Stefansona Islandes ainavu izstāde būs skatāma Rīgā

Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā sadarbībā ar Islandes vēstniecību Helsinkos informē, ka no 19. līdz 22. aprīlim Rīgā viesosies islandiešu fotogrāfs Palls Stefansons.

19. aprīlī plkst. 18.00 Ziemeļu Ministru padomes birojā tiks atklāta Palla Stefansona Islandes ainavu izstāde. Atklāšanas pasākumā ar muzikālu priekšnesumu uzstāsies dziedātāja Ineta Rudzīte.

Fotogrāfs Palls Stefansons par savu izstādi saka: „Kas veido tautu? Manuprāt, vējš. Kā fotogrāfam man to nekad nav izdevies notvert – ne reizi visa ceturtdaļgadsimta laikā, kopš sāku fotografēt savu zemi, Islandi. Nelīdz pat tas, ka esmu rūpīgi izpētījis visas iespējamās formas un krāsas, un gaismas, un visu pārējo, ko vien spēju saskatīt.

Dažreiz Islande var likties milzīga – ja salīdzinām ar Beļģiju, Dāniju, Izraēlu vai Salvadoru. Savukārt blakus Kanādai, Ķīnai, Brazīlijai vai Mali tā ir tikko samanāma.

Islandē ir tikai nedaudz vairāk par 300 000 iedzīvotāju – cilvēku, kas izauguši ar vēju, Islandes īpašo gaismu un īsajām ziemas dienām. Tieši vējš ir tas, ko tā arī neesmu varējis iemūžināt fotogrāfijā.

Kamdēļ šādas bildes? Manuprāt, tās uzbur īpašu atmosfēru. Šajās bildēs ir zeme, kas vēl aizvien ir tapšanas procesā. Zeme, kas ir tik mainīga savā gaismu un krāsu dažādībā. Tā ir jaunatklāta zeme, kas aizdomīgi līdzinās kādai pie Ziemeļu polārā loka mītošai tautai. Un šī zeme patiesībā ir tuvāka nekā jums šķiet - tikai piecu stundu attālumā no Ņujorkas un trīs stundu no Londonas.

Taču par šīm fotogrāfijām nav jārunā, tās vienkārši jābauda, jo viena bilde ir tūkstoš vārdu vērta.”

Islandes ainavu izstāde Ziemeļu Ministru padomes birojā apmeklētājiem būs pieejama līdz jūnija vidum. Izstādi fnansiāli atbalsta Icelandair un Nordic Partners.

20. aprīlī plkst. 17.45 kinoteātrī KSuns notiks Palla Stefansona radošais vakars jeb artistʹs talk, kurā fotogrāfs stāstīs par savu radošo darbību un iepazīstinās ar saviem darbiem. Palla Stefansona "artist's talk" notiks angļu valodā (bez tulkojuma).

Savukārt 20. un 21. aprīlī sadarbībā ar biedrību ISSP notiks Palla Stefansona meistarklase „Landscape and Manscape: Rīgas nomale”, kas paredzēta fotogrāfiem, fotogrāfijas un mākslas studentiem un augsta līmeņa amatieriem, kurus interesē ainavas fotogrāfija, kā arī dokumentālā fotogrāfija. Pieteikšanās meistarklasei jau ir noslēgusies.

Fotogrāfs Palls Stefansons (PÁLL STEFÁNSSON) ir dzimis Islandes ziemeļos 1958. gadā. Pēc fotogrāfijas studijām Zviedrijā viņš 1982. gadā pievienojās Iceland Review žurnālam kā fotogrāfs, vēlāk kļūstot arī par izdevuma attēlu redaktoru un galveno redaktoru. Palls Stefansons ir izdevis vairāk kā 20 grāmatas, kā arī veidojis reklāmas un komerciālus darbus tādām organizācijām kā Leica, Hasselblad, Panasonic, IKEA, Volkswagen. UNESCO izvēlējās viņu par vienu no 20 fotogrāfiem, kas dokumentē pasaules vēsturiskā mantojuma vietas. Pallam Stefansonam ir bijušas izstādes visos pasaules kontinentos, izņemot Antarktīdu. Fotogrāfa darbi publicēti daudzos starptautiskos izdevumus, tai skaitā Time, National Geographic, Newsweek, Geo, W, Sunday Times Magazine un Vācijas Vogue.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71555209sec.