Notiks populāru mūziķu un komponistu koncerts Rīgas Sv. Jāņa baznīcā

28.aprīlī plkst.19.00 Rīgas Sv. Jāņa baznīcā koncertā "Mana dziesma" skanēs komponistu Jāņa Lūsēna, Imanta Kalniņa, Artūra Maskata un Valta Pūces mūzika solistu Marta Kristiana Kalniņa, Aijas Andrejevas, Kristīnes Zadovskas, Ivara Cinkus un Uģa Rozes izpildījumā. Koncertā piedalīsies arī Jāzepa Mediņa mūzikas skolas zēnu koris. Koncertu vadīs Katrīne Pasternaka. Visi biļešu ieņēmumi tiks izmantoti Sv. Jāņa baznīcas fasādes atjaunošanai, savukārt visi mūziķi koncertā uzstāsies bez atlīdzības.

Jānis Lūsēns: „Koncerts būs gaišs un filozofisku pārdomu pilns. Man ir izveidojusies ļoti laba sadarbība ar Sv. Jāņa baznīcu, katru gadu šeit spēlēju, tas būs prieks mums pašiem un, cerams, radīsim prieku arī baznīcai.” Koncertā Lūsēns atskaņos savas dziesmas kopā ar Kristīni Zadovsku un Uģi Rozi. Valta Pūces mūzika izskanēs Aijas Andrejevas (Aisha) un čellista Valtera Pūces sniegumā, Marts Kristiāns Kalniņš iejutīsies Jāņa Lūsēna Dzejnieka tēlā, kā arī atskaņos Imanta Kalniņa dziesmas.

Koncerts ir daļa no Rīgas Sv.Jāņa baznīcas uzsāktās labdarības akcijas, kuras mērķis ir vākt līdzekļus dievnama fasādes remontam. Sv.Jāņa baznīcas skaistākās rotas nav tikai izcilais rokoko altāris un krāšņās tīkla velves, bet arī Latvijā vienīgais kāpņu veida zelmenis, virs kura paceļas viens no Rīgas torņu gaiļiem. Tagad šī unikālā baznīcas fasāde sākusi drupt, un tās atjaunošanai nepieciešami apmēram 100 000 latu, taču draudzei šādu līdzekļu nav.

„Jāņa baznīca vienmēr bijusi kā krustpunkts. Tas bija pirmais luterāņu dievnams Rīgā, kurā Dievkalpojumi skanēja latviski. Tam cauri gājuši tūkstošiem cilvēku. Taču mēs ne tikai esam viena no retajām draudzēm, kas pārmantojusi gadsimtiem vecas tradīcijas, mūsu baznīcai ir nozīmīga vieta arī Latvijas kultūrā,” uzsver Rīgas Sv.Jāņa baznīcas virsmācītājs Juris Zariņš. Baznīcā notiek regulāra koncertdarbība un jo īpaši cieša sadarbība izveidojusies ar daudziem pazīstamiem klasiskās un populārās mūzikas izpildītājiem.

 

Biļetes – Biļešu paradīzes kasēs, cena no 5 līdz 15 latiem.

Vienu latu Sv.Jāņa baznīcas fasādes atjaunošanai var ziedot, piezvanot pa ziedojumu tālruni 90006586.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41269898sec.