Street dance sacensībās Ķīpsalā tiksies Latvijas, Baltijas un Eiropas labākie dejotāji

Starptautiskās dejas mākslas izstādes-festivāla „Magic Dance Expo 2012” laikā Ķīpsalā ielu dejām jeb street dance būs veltītas četras nozīmīgas sacensības – 5.maijā notiks „Open Baltic Street Show Cup” un „Open European Street Dance Cup/SDK. Europe Preselection”, 6.maijā – „Open Latvia Street Dance Cup 2012” un „Open Latvia Breakdance Cup 2012”. Ķīpsalā par tituliem un balvām sacentīsies Latvijas, Baltijas un Eiropas labākie šī žanra dejotāji.

„Open Baltic Street Show Cup” un „Open European Street Dance Cup”

“Pasaulē gandrīz katras deju skolas mācību programmā šodien ir iekļauti aktuālie street dance novirzieni, tos ļoti bieži varam redzēt arī pasaules mūzikas zvaigžņu videoklipos. Latvijā šo deju attīstība notiek, tomēr street dance uz lielās skatuves varam redzēt ļoti reti. Latvijas, Baltijas un Eiropas līmeņa sacensības ir liels notikums mums visiem, tāpēc aicinām spraigās sacensības vērot ikvienu, kurus aizrauj street dance nemitīgā mainība un pārsteigumi, kas uzrunā skatītāju ar šķietami neiestudētu priekšnesumu un pilnīgu atdošanos mūzikai,” stāsta street dance treneris un dejotājs, Baltijas un Eiropas sacensību rīkotājs Vjačeslavs Hirnijs, vairāk pazīstams kā SanSay.

„Open Baltic Street Show Cup” notiks divās kategorijās – street show deju grupām un waacking 1x1, savukārtOpen European Street Dance Cup/ SDK.EUROPE Preselection” notiks sacensības street dance komandām 5x5, hip-hop 1x1, house 1x1, popping 1x1 un locking 1x1.

Sacensību žūrijā būs pasaules spēcīgākie street dance dejotāji un horeogrāfi - KING AUS «Ninja» (ASV), SALAS (FRA), PEPITO (FRA), LEMZO (FRA).

„Open European Street Dance Cup” uzvārētāji iegūs tiesības piedalīties pasaules čempionāta „SDK.EUROPE” fināla daļā, kā arī naudas balvuun VIP kartes uz street dance nometnēm.

Dalībai sacensībās vēl var pieteikties līdz 30. aprīlim, sūtot e-pastu uz [email protected]. Vairāk info: http://www.challenge.lv/. Sacensības rīko Latvijas Šovu mākslas asociācijasadarbībā ar deju skolām "JAM Style" un "Dance of Street".

„Open Latvia Street Dance Cup 2012” un „Open Latvia Breakdance Cup 2012”

6. maijā Starptautiskā izstāžu centrā Ķīpsalā parOpen Latvia Street Dance Cup 2012” un „Open Latvia Breakdance Cup 2012” tituliem un kausiem sacentīsies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas labākie dejotāji – vairāk nekā 200 dejotāji no visas Latvijas un aptuveni 150 dejotāji no Lietuvas un Igaunijas.

„Open Latvia Street Dance Cup 2012” notiek pēc IDO (International Dance Organization) noteikumiem (http://www.ido-dance.com/), kur sacentīsies hip-hop solisti, dueti, grupas un formācijas (lielas grupas no 8-24 dalībniekiem) un production (ļoti lielas grupas no 25 dalībniekiem līdz pat simts).

„Peace, love, unity and having fun” (no angļu val. - miers, mīlestība, vienotība un prieka gūšana),hip-hop kultūras deju pasākumu atmosfēru raksturo sacensību rīkotājs Edmunds Veizāns.

„Open Latvia Breakdance Cup 2012” notiks pēc „batlu principa”, kur, gluži kā boksa ringā, cīnīsies komanda pret komandu (team vs team), vai 2 dejotāju pāris pret 2 citu dejotāju pāri (2 vs 2), līdzīgi kā populārajā filmā „Step Up”. Protams, neiztikt arī bez ielu deju šoviem, kas tiek dejoti miksētos stilos, kā hip-hop, breaking, locking, popping, house, vaacking, voguing, electrodance un hardstyle.

Abas sacensības vērtēs starptautiska žūrija, kurā būs starptautiski atzīti dejas profesionāļi (26 speciālisti) no Latvijas Lietuvas, Igaunijas un Polijas.

Dalībai sacensībās vēl var pieteikties, līdz 30. aprīlim sūtot pieteikumu uz e-pastu: [email protected]. Vairāk info: http://www.dejas.lv/

Kā zināms, no 4. līdz 6. maijam Ķīpsalā izstādē-festivālā „Magic Dance Expo 2012” notiks visdažādāko dejas stilu sacensības un konkursi, kuros sacentīsies gan profesionāļi, gan amatieri, gan bērni. Visas izstādes dienas notiks šovi, paraugdemonstrējumi un deju izrādes. Ķīpsalā tiks prezentēts arī viss nepieciešamais dejošanai – visdažādāko deju stilu tērpi un apavi, deju studiju aprīkojums, deju trenažieri un apmācību materiāli. Savukārt deju skolas un studijas prezentēs savas apmācību programmas, bet deju klubi un kolektīvi aicinās savā pulkā jaunus dejotājus. Vairāk info: http://www.magicdanceexpo.lv/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.22824383sec.