Pasaules baleta zvaigznes 17.Starptautiskā Baltijas Baleta festivāla Galā koncertā

Mazliet neierasti, bet šogad Starptautiskā Baltijas baleta festivāla krāšņākais notikums – Galā koncerts notiks jau festivāla sākumā – pirmdien, 30.aprīlī pl.19:00 Latvijas Nacionālajā operā. Koncertā uzstāsies pasaules baleta zvaigznes no Nīderlandes, Filipīnām, Portugāles, ASV, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas.

„Kā jau ierasts, arī šogad Starptautiskā Baltijas baleta festivāla Galā koncertā uzstāsies pasaules baleta zvaigžņu elite, un savos priekšnesumos piedāvās spilgtu emociju gammu ar visdažādākajiem dejas un baleta izteiksmes līdzekļiem un tehniskajām iespējām. Lielākās šī koncerta intrigas varētu attēlot metaforās – eksotisku ziedu krāsas un smaržas, izvirdis vulkāns un kaislīgs ugunsputns. Ir jāredz, lai par to runātu!” stāsta festivāla direktore Lita Beiris.

Koncertā ar abstrakti romantisku duetu un īpaši mākslinieku tehniskajai virtuozitātei izveidotu deju uzstāsies Nīderlandes modernās dejas zvaigznes – dejotāji Drū Džeikobija (Drew Jakoby) un Rubinalds Pronks (Rubinald Pronk). Mūsdienu dejas iestudējumu – duetu izpildīs Lisabonas (Portugāle) baleta premjeri Filipa di Kastru (Filipa de Castro) un Karlušs Pinillušs-Kastru (Carlos Pinillos Castro).

Festivāla eksotiskākie viesi, kuri mērojuši vistālāko ceļu uz Latviju, gaidāmi no Filipinām – Manilas baleta dejotāji Kendisa Kabrera Adea (Candice Adea) un Džīns Marks Kordero (Jean Marc Cordero), kuri savā priekšnesumā priecēs skatītājus gan ar klasiskā baleta valdzinājumu, gan modernās dejas specifiku. Jau otro reizi baleta festivālā uzstāsies vairāku starptautisku konkursu laureāts, Vašingtonas (ASV) dejotājs Bruklins Maks (Broocklyn Mack), šoreiz kopā ar deju partneri Sāru Stīlu (Sarah Steel) izpildot divas spilgtas, bet atšķirīgas dejas.

Savukārt, Baltijas valstis Galā koncertā pārstāvēs Lietuvas Nacionālā operas un baleta teātra vadošie solisti Olga Konošenko un Martinas Rimeikis, Igaunijas Tartu Vanemuines teātra baleta vadošie solisti Marija Izabella Engele (Maria Isabella Engel) un Kolins Megs (Colin Maggs) un Latvijas Nacionālā baleta dejotāju grupa, kā arī Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas audzēkņi.

Atgādinām, ka 17.Starptautiskā Baltijas baleta festivāla atklāšanas koncerts notiks jau rīt – piektdien, 27.aprīlī pl.17:00 t/c „Origo” dzelzceļa stacijā, kur ar īpaši veidotu horeogrāfiju dažādu tautu dejām uzstāsies pazīstamais tautas deju ansamblis „Liesma”, izpildot tādas dejas kā sirtaki un čardašs. Savukārt, ar kontrastējošiem klasiskā baleta priekšnesumiem pārsteigs Latvijas Nacionālā baleta dejotāji. Atklājot dejas burvību, uzstāsies arī tautas deju ansamblis „Uguntiņa”, kas ir viens no senākajiem, tradīcijām bagātākajiem deju kolektīviem valstī. Taču atklāšanas koncerta košākā intriga būs čigānu ansamblis „Ame Roma”, kuri pārsteigs ar čigānu mūziku un dejām.

Jau iepriekš ziņots, ka 17.Starptautiskais Baltijas baleta festivāls notiks Rīgā un Preiļos no 27.aprīļa līdz 28.maijam. Šogad mākslas cienītājus tas priecēs ar pasaules baleta zvaigžņu parādi Galā koncertā, Spānijas un ASV baleta dejas izrādēm, mākslas izstādēm, kino filmām par vācu dejas leģendu Pīnu Baušu un dejas šovu ar ekskavatoru, kurš notiks 7.maijā (nevis 8.maijā, kā ziņots iepriekš).

Biļetes uz festivāla izrādēm vēl var paspēt iegādāties „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās visā Latvijā un internetā http://www.bilesuparadize.lv/, kā arī Latvijas Nacionālās operas kasēs un pasākumu norises vietās. Sīkāku informāciju un detalizētu festivāla programmu var uzzināt festivāla mājas lapā http://www.ballet-festival.lv/, kā arī sociālajos tīklos Twitter un Facebook.

17.Starptautiskais Baltijas baleta festivāls pateicas saviem uzticamākajiem atbalstītājiem – Rīgas Domei, LR Kultūras ministrijai, Valsts Kultūrkapitāla fondam, Latvijas Mobilajam Telefonam, ASV vēstniecībai, Spānijas vēstniecībai, Nīderlandes vēstniecībai, Gētes institūtam Rīgā, Francijas Institūtam Latvijā, Rīgas Brīvostas pārvaldei, t/c „Origo”, Latvijas Dzelzceļa Infrastruktūrai, Latvijas Nacionālajai operai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 19.04.2024 Pavasara pārgājiens Bērzpilī Balvu TIC
21.aprīlī 10:00 aicinām doties aptuveni 14 km garā pārgājienā Bērzpils pagastā, ko vadīs vietējā gide Anna Kriviša. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.18071198sec.