Sāks darbu Smilšu skulptūru parkā «Make Sand Art Riga 2012» uz AB dambja

Šovasar Rīgā, uz AB dambja notiks jau otrais smilšu skulptūru festivāls Make Sand Art Riga 2012, kurā visi aicināti radīt mākslu – skatoties brīvdabas izstādi, darbojoties lielākajā pilsētas smilškastē un atpūšoties ar skatu uz Rīgas panorāmu.

Pāri Daugavai pāriesiet paši, bet, ienākot pa uguns un smilšu vārtiem, teleportēsieties mākslinieku veidoto tēlu pasaulē, smilškastē sastapsiet paši savas ieceres un visbeidzot nonāksiet gluži privātā miera ostā, kur sauleszviļņos iemalkot dzērienu un klausīties upi. Praktiskās iemaņas mākslas radīšanai apgūsiet smilšu mandalu, vēja zvanu un citās meistardarbnīcās.

Nākamnedēļ tēlnieki sāks veidot skulptūras no sagatavotajiem smilšu blokiem, bet sestdien un svētdien, 19. un 20. maijā no plkst. 10.00 līdz 18.00 skatītāji jau varēs vērot, kā darbi tiek pabeigti. Kopumā smilšu parkā būs aplūkojamas četrpadsmit skulptūras. Festivālā piedalīsies profesionāli tēlnieki no Baltijas un Krievijas.

Šīgada tēmu "Teleports" ievadīs Kārļa Īles veidotais parka portāls, kurā pirmo reizi tiks mēģināts apvienot uguns un smilšu skulptūru tehniku. Kamēr par teleportēšanās mistēriju strīdas zinātnieki, mākslinieki to paveic un piedāvā skatītājiem bez kādiem stimulantiem, tehnoloģijām vai rituāliem. Izrādās, citā laikā un telpā var nonākt arī, vienkārši iekāpjot smilškastē, jo ikdienas spriedze atslābst, koncentrējoties uz to, ko gribas izveidot. Teleports būs noticis arī mākslinieku darbos – Milda beidzot atpūtīsies no trīs zvaigžņu turēšanas virs Brīvības pieminekļa un likteņlēmējs Pērkons intriģējošā kompānijā relaksēsies burbuļvannā.

Parka radošajā darbnīcā ikviens varēs veidot savu skulptūru no iepriekš sagatavotiem smilšu blokiem, izmantojot speciālistu padomus un īpašus instrumentus. Vai arī vienkārši rakt un būvēt kopā ar bērniem. Tāpat kā pagājušogad gatavojam arī aizraujošas kultūras pasākumu programmas gan lieliem, gan maziem.

Festivāla producets Reinis Druvietis aicina parkā pavadīt kaut visu dienu: "Mums ir liels prieks turpināt pagājušajā gadā iesākto nesteidzīgas atpūtas parka tradīciju. Un tā kā vasaru sola karstu, nolēmām šogad izveidot arī pludmali un kafejnīcu, radot rīdziniekiem un tūristiem iespēju droši un patīkami atpūsties Daugavas krastā. Kopā ar apmeklētājiem teleportēsimies prom no stresainās pilsētas uz miera ostu. Atbrīvosimies, lai būtu radoši un patiesi, lai vienkārši būtu.”

Smilšu mākslas festivālu rīko biedrība Make Art, kas veidoja arī ledus skulptūru festivālu Make Ice Art Riga šoziem Bastejkalnā. Smilšu skulptūru festivāls iecerēts kā viens no pilotprojektiem Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta – 2014 programmā. Tās ietvaros 2014. gadā tiks veidota lielākā Eiropas smilškaste, kur radīt mākslu gan profesionāli, gan vienkārši priekam.

Mūs atbalsta: Latvijas Gāze, Ramirent, Lattelecom, Swecon, Robert Bosch, viesnīca Red Roofs un Live Riga.

Smilšu parks atrodas uz AB damja starp Daugavu un viesnīcu Radisson. Pie mums var nokļūt ar visu sabiedrisko transportu, kas kursē pār Akmens tiltu: tramvajs nr. 2, 4, 5, 10 līdz pieturai Valguma iela (tā var atbraukt gan no centra, gan Pārdaugavas); autobusi nr. 3, 4, 4z, 7, 8, 21, 22, 25, 35, 38, 39, 43, 55; trolejbuss nr. 9 līdz pieturai Kuģu iela (gan no centra, gan Pārdaugavas). Braucot ar personīgo auto, mašīnu bez maksas var atstāt Kuģu ielā, aiz viesnīcas Radisson, vai arī par Ls 2,5 dienā viesnīcas stāvvietā.

Parks atvērts apmeklētājiem no 21. maija līdz 9. septembrim darba dienās no plkst. 10 līdz 21 vai līdz pēdējiem viesiem. Piektdienās, sestdienās strādāsim līdz plkst. 22.

Vairāk informācijas par festivāla norisi un pasākumu programmu – nākamnedēļ.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81099296sec.