Eiropas Savienības dārza svētki – piedalies!

2012.gada 12. maijā Eiropas Savienības (ES) dārza svētkos Vērmanes dārzā būs atvērtas desmit tematiskās teltis, kuras pārstāvēs dažādus ES un Latvijai nozīmīgus virzienus. Visas dienas garumā svētku apmeklētājiem būs iespēja piedalīties aizraujošās aktivitātēs un iegūt noderīgu informāciju teltīs „ES māja”, „Darbīgā Eiropa”, „Ražojošā Eiropa”, „Radošā Eiropa”, „Jaunatne kustībā”, „Turīgā Eiropa”, „Digitālā Eiropa”, „Dānijas prezidentūra ES Padomē”, „Zaļā Eiropa” un „Rīga|2014”.

Desmit teltīs darbosies vairāk nekā 70 organizāciju. Plaši pārstāvētas būs Latvijas Republikas ministrijas – svētkos dažādās teltīs darbosies Ārlietu, Finanšu, Satiksmes, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības, Izglītības un zinātnes, Kultūras, Ekonomikas, Iekšlietu, Veselības un Labklājības ministriju pārstāvji, kā arī to padotības iestāžu pārstāvji. ES institūcijas pārstāvēs Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā un Eiropas Parlamenta Informācijas birojs. Svētku dalībniekiem būs iespēja uzzināt vairāk arī par citām ES dalībvalstīm, jo tajos piedalīsies šo valstu vēstniecības Latvijā. Aizraujošas aktivitātes, noderīgu informāciju un iespēju piedalīties dažādu balvu izspēlēs ES dārza svētku apmeklētājiem nodrošinās vēl desmitiem citu organizāciju, tostarp nevalstiskās organizācijas (NVO), izglītības iestādes, jauniešu un senioru biedrības, dažādi Latvijas muzeji un citas organizācijas.

Spēle „Piedalies!”

Turpinot tradīcijas, jau ceturto gadu pēc kārtas svētku dalībniekiem būs iespēja iegūt dažādas vērtīgas balvas spēlē „Piedalies!”. Lai tajā piedalītos, dalībniekiem jāapmeklē visas 10 svētku tematiskās teltis un katrā jāveic uzdevums, kas būs pa spēkam gan gados jaunākiem, gan vecākiem spēlētājiem. Veiksmīgāko spēles dalībnieku vārdi tiks paziņoti plkst. 16:00, kad uz Vērmanes dārza estrādes skatuves norisināsies spēles izloze un veiksmīgāko dalībnieku apbalvošanas ceremonija.

Arī šogad svētku dalīborganizācijas parūpējušās par plašu balvu fondu. Telts „ES māja” pārstāvji spēles veiksminiekam dāvās saliekamu velosipēdu, „Jaunatne kustībā” vienam laimīgajam pasniegs iPad planšetdatoru, Čehijas vēstniecība dāvinās kristāla izstrādājumus, Zviedrijas vēstniecība – kruīza ceļojumu četrām personām, bet Spānijas vēstniecība – divas aviobiļetes uz Madridi. Arī citas vēstniecības, Latvijas Republikas ministrijas un nevalstiskās organizācijas gādās par daudzveidīgām un vērtīgām balvām. Spēles dalībniekiem būs iespēja iegūt dažādas grāmatas un mūzikas ierakstus, biļetes uz izstādēm un pasākumiem Latvijas muzejos, keramikas izstrādājumus, gleznas, oficiālos UEFA EURO suvenīrus, kā arī grozus ar lauku produktiem un našķiem.

Par ES dārza svētkiem Latvijā

Latvijā ES dārza svētki kļuvuši par notikumu, kas ik gadu Vērmanes dārzā vienkopus pulcē tūkstošiem rīdzinieku un pilsētas viesu, lai aktīvi un pozitīvi kopā pavadītu laiku, svinot Eiropas dienu. Pasākumu organizē Latvijas Republikas Ārlietu ministrija sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Eiropas Parlamenta Informācijas biroju, Labklājības ministriju, Rīgas Domi un Eiropas Savienības dalībvalstu vēstniecībām Rīgā. Pasākumu finansē no Eiropas Komisijas un Latvijas valdības noslēgtās Vadības partnerības līdzekļiem. Tās mērķis ir sabiedrības informēšana par Eiropas Savienību.

Plašāka informācija par svētku programmu pieejama interneta vietnēs http://www.es.gov.lv/, https://www.facebook.com/ESDarzaSvetki2012, https://twitter.com/#!/ESDarzaSvetki, http://www.draugiem.lv/esdarzasvetki2012/.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.98229504sec.