Rīgas Cirkā vasaras programma ar Latvijas cirka mākslinieku piedalīšanos

No 5.jūnija, katru otrdienu, ceturtdienu un sestdienu Rīgas Cirkā būs skatāma vasaras cirka programma “Vasaras revija”, kurā piedalīsies Latvijas cirka mākslinieki. Programmā būs pārstāvēti gandrīz visi tradicionālā cirka žanri: dzīvnieku dresūra, akrobātika, ekvilibristika, gaisa vingrošana, žonglēšana, burvju triki un klaunāde. Vasaras sezonas izrādei ir sagatavoti jauni, līdz šim neredzēti cirka priekšnesumi un vairākas pirmizrādes.

„Vasaras programma ir veidota labāko pasaules cirka tradīciju garā, Latvijas cirka mākslinieku izpildījumā. Jaunos cirka numurus vasaras sezonai Latvijas cirka mākslinieki ir cītīgi gatavojuši visa gada garumā. Piemēram, klaunu pāris Mix&Mary, kopā ar kolēģiem ir atdzīvinājuši vēsturisko klaunādi “Ūdens”, atceroties klaunādes klasiķa Aleksandra Rodina-Bermana (1936-2003) savdabīgo interpretāciju, pārveidojot to savā skatījumā un izpildījumā,” informē Rīgas Cirka direktore un mākslinieciskā vadītāja Lolita Lipinska.

Tāpat programmā būs redzami izveicīgie žonglieri Kristaps un Mihails, kuri žonglēs gan ar puķu pušķiem, gan dolāru banknošu paciņām, gaisa vingrotāja Daiga uzburs jaunu stāstu zīda lentās un ekvilibriste Tatjana nodemonstrēs virtuozu stāju uz rokām. Rīgas Cirkā ir radies arī jauns kolektīvs - trīs jauni mākslinieki pirmo reizi plašākai publikai izrādīs dejas un akrobātikas priekšnesumu, savukārt ilūzijas vecmeistari Valentīna un Leonīds uzburs gan zaķi cepurē, gan arī brīnumainus tērpu pārvērtības. Īstu deju reviju Rīgas Cirkā nodemonstrēs Rīgas Cirka baleta meitenes.

Programma "Vasaras revija" norisināsies Rīgas Cirkā no 5.jūnija līdz 25.augustam. Precīzs izrāžu grafiks atrodams mājas lapā www.cirks.lv. Biļetes pieejamas Rīgas Cirka un Biļešu Servisa kasēs.

Par „Rīgas Cirku”:

„Rīgas Cirks” ir uzbūvēts 1888.gadā. Idejas autors ir slavenais cirka mākslinieks Alberts Salamonskis. Ēkas arhitekts un savas jomas inovators ir Jānis Fridrihs Baumanis, kas cirka ēkas karkasa konstrukcijā izmantojis dzelzceļa sliedes. Kopš 1986.gada ar Rīgas izpildkomitejas lēmumu „Rīgas Cirks” ir atzīts par „Vietējas nozīmes arhitektūras pieminekli”. 2003.gada 11.novembrī ar Kultūras ministrijas rīkojumu Rīgas Cirka ēka tika atzīta kā "Valsts nozīmes Arhitektūras piemineklis".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56659794sec.