Dziesmu vakars «Kāds spēks ir kolektīvs» Reiterna namā

Trešdien, 13. Jūnijā plkst. 19.00 uz dziesmu vakaru Latvijas 1. Rokkafejnīcā Reiterna namā aicina četras jaunas un spēcīgas grupas.

1987. gadā grupa Akcents dziedāja dziesmu ar Raiņa vārdiem par to, kāds spēks ir kolektīvs. Tikai kolektīvā apziņa ir turējusi kopā mūs. Jo stiprāks kolektīvs, jo lielāka iespēja nepazust un attīstīties. Latviešu dziesminieki savu kolektīvu sāka izkopt un audzināt 1986. gadā ar pirmajiem lielajiem festivāliem Jelgavā un sekojošiem Cēsīs. Tagad šie festivāli notiek Jaunpiebalgā, ekosaimniecībā „Lielkrūzes”. Dziesminieku kolektīvs ir kļuvis saliedētāks. Ikviens ir vajadzīgs un nozīmīgs.

Sekojot grupas Akcents piemēram un klasiskajiem Raiņa vārdiem par kolektīva spēku, arī dzieminieki apvienojas lielākos vai mazākos kolektīvos, lai izdziedātais vārds kļūtu stiprāks un dziesma varenāka. Dziesmu vakarā, kurš šoreiz likumsakarīgi ir nodēvēts par grupu vakaru, piedalīsies jaunie un spēcīgie kolektīvi – KPT jeb Konstitūcija Tējā, Pupiņas kastē, Klibs taurenis un Ar basām kājām.

Kopā radīt, kopā pilnveidot un kopā ļaut pasaulei dzirdēt. Tajā slēpjas nesalaužams spēks, kas vieno ne tikai izpildītājus, bet arī klausītājus. Šajā trešdienas vakarā mums būs iespēja sajust to kolektīva radīto spēku, ar kura palīdzību dziesma mūs dara īstus un dzīvus.

Ieeja - ziedojums.

Dziesmu vakari (www.dziesmuvakari.lv/) – latviešu dziesminieku tikšanās ar klausītājiem – notiek katru trešdienu plkst. 19.00 Latvijas 1. Rokkafejnīcas mazajā zālē Reiterna namā (Mārstaļu ielā 2/4).

Dziesmu vakarus rīko Latvijas Mūzikas atbalsta fonds sadarbībā ar Latvijas 1. Rokkafejnīcu (http://www.rockcafe.lv/) un SIA RJK. Informatīvi atbalsta Austras biedrība (http://www.austrasbiedriba.lv/).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43693709sec.