Vērmanes dārzā darbosies īpaša "Dabas sporta zāle"

2012. gada 17. jūlijā Latvijas Olimpiskā komanda Rīgas centrā, Vērmanes dārzā, atklāja AS Latvijas valsts meži (LVM) veidotu īpašu sporta un atpūtas objektu – Dabas sporta zāli. No dabas materiāliem veidotā aktīvās atpūtas zona ir LVM dāvinājums pilsētniekiem, kas radīts kā atgādinājums par plašajām aktīvās atpūtas iespējām, ko piedāvā Latvijas valsts meži.

LVM Dabas sporta zāle Vērmanes dārzā darbosies visu Olimpisko spēļu laiku, tādējādi aicinot ikvienu savu sportisko garu paust ne vien pie TV ekrāniem, bet arī pašiem izlokot kājas vairāk nekā desmit dažādās sporta disciplīnās. Kopā ar Latvijas olimpiešiem atklātā Dabas sporta zāle uzskatāmi demonstrē – lai uzturētu možu garu un veselīgu pašsajūtu, nav nepieciešami dārgi trenažieri un sporta nodarbību abonementi. Pietiek ar mežu, pļavu, radošu pieeju un iedvesmu sportot.

"Latvijas valsts meži, veselīgs dzīvesveids un sports iet roku rokā jau daudzus gadus! Meži – mūsu nacionālā bagātība – ļauj balstīt ne vien Latvijas Olimpisko komandu, bet ieguldīt līdzekļus arī Latvijas sporta jaunaudzē – mūsu nākotnes sportistos, kā arī aktīva, veselīga dzīvesveida veicināšanā," Dabas sporta zāles atklāšanā teica LVM Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs. Savukārt Zemkopības ministrijas pārstāvis Jānis Birģelis uzsvēra, ka ikviens sportists, kurš pārstāvēs Latviju Olimpiskajās spēlēs, jau tagad apliecinājis sevi kā īstu lietaskoku un pelnījis apbalvojumu. Tāpēc Dabas sporta zāles atklāšanā LVM kopā ar Zemkopības ministriju visiem Latvijas olimpiešiem pasniedza īpašas "spēka medaļas" veiksmīgam startam Olimpiskajās spēlēs.

Dabas sporta zāle darbosies no 17. jūlija līdz pat 16. augustam, tā būs atvērta un apmeklētājiem pieejama bez maksas katru dienu no plkst. 10:00 līdz 21:00. Kopumā tajā pieejamas vairāk nekā 10 dažādas sporta disciplīnas – mini futbola un mini volejbola laukums, šķēršļu josla, svarcelšanas komplekts, velotrenažieri, līdzsvara spirāle, barjerskriešanas trase, tīkls bumbiņu mešanai un citas. Tāpat ikvienam Dabas sporta zāles apmeklētājam ir iespēja spēlēt badmintonu, lekt ar lecamauklu, izstaigāt dabas sajūtu taku, kā arī relaksēties atpūtas zonā. Dabas sporta zālē darbosies arī LVM info telts, kurā būs atrodama informācija par dažādām atpūtas un sportošanas iespējām Latvijas dabā.

"Plānots, ka turpmākā mēneša laikā LVM Dabas sporta zālē notiks virkne pasākumu un kopīgi sportošanas treniņi, tostarp fitnesa un nūjošanas nodarbības, jogas meistarklases, volejbola un futbola mači, īpaša sporta diena bērniem un daudzas citas aktivitātes," norāda Tomass Kotovičs.

Aktīvās atpūtas un sportošanas iespējas – pastaigas, nūjošanu, velobraukšanu, slēpošanu, orientēšanās sportu, peldēšanu un daudzas citas aktivitātes – LVM nodrošina arī citos vairāk nekā 400 ierīkotos un uzturētos atpūtas jeb Mammadaba objektos visā Latvijā. No tiem populārākie un iedzīvotāju iecienītākie ir Tērvetes dabas parks un Tērvetes ūdenskrātuve, Kaņiera, Lielauces un Zebrus ezeri, atpūtas un tūrisma centri Spāre un Ezernieki, Jaunmoku pils, Pokaiņu mežs, Vijciema čiekurkalte un citi. Mammadaba atpūtas objektus ik gadu apmeklē vairāk nekā pusmiljons dabas mīļotāju gan no Latvijas, gan ārvalstīm.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51370311sec.