Rīgas svētki 2012: Uģa Prauliņa dziesmu cikla pirmais publiskais atskaņojums

Rīgas svētki šogad noris Hanzas zīmē - ar apjomīgu svētku programmu pilsētas centrā un priekšpilsētās. Krastmalas svētku programmā Daugavmalā, 11. novembra krastmalā, režisors Uģis Brikmanis un diriģents Romāns Vanags 2012. gada 19. augustā plkst. 21:30 aicina uz komponista Uģa Prauliņa dziesmu ciklu Rīgas apvienotajiem koriem un deju kolektīviem – 500 dziedātājiem un 300 dejotājiem. RĪGA, MANA BALTĀ RĪGA ir Rīgas Brīvostas pārvaldes dāvana rīdziniekiem un viesiem pilsētas svētkos. Koncertuzvedumam kopmēģinājumi jau notikuši, diriģenti un horeogrāfi pašreiz iestudē lielkoncerta partitūras un skatuves zīmējumu, strādājot ar dalībniekiem individuāli. Koncerta programma piedāvā 15 tautas dziesmu apdares, kā arī dziesmas ar Ausekļa un Ojāra Vācieša vārdiem. Uzvedumā piedalās solisti Ance Krauze un Zigfrīds Muktupāvels. Mākslinieciskais vadītājs Romāns Vanags, horeogrāfisko zīmējumu veido Agris Daņiļēvičs, Jānis Purviņš un Jānis Ērglis. Pieredzējusī radošā komanda pagājušajā gadā iemantojusi plašu skatītāju atzinību ar koncertuzvedumu Mežaparka Lielajā estrādē MEISTARS. DZIESMA. LEĢENDA, pulcējot 8 000 dalībniekus un 18 tūkstošus skatītāju. Svētku uzvedumā RĪGA MANA BALTĀ RĪGA publika tiksies arī ar Rīgas 810 gades lielkoncerta virsdiriģentiem Intu Teterovski un Ivaru Cinkusu.

Režisors Uģis Brikmanis Uģa Prauliņa dziesmu ciklu raksturo kā enerģijas pilnu mūziku, kas savu enerģētisko lādiņu smēlusies no tautas dziesmas, no Ojāra Vācieša kaismīgās dzejas un laikmetīgās mūzikas ritmiem ar īstu etno roka spēku. Šīgada Rīgas svētku lielkoncerta koncepcija vienos spēcīgo dziedātāju, dejotāju, solistu un mūziķu enerģētiku, uzsver režisors. Lai Rīga dimd,  tai svētkos gavilējot!

19. augustā krastmalā paredzēta plaša svētku programma visas dienas garumā ar 3 000 dalībnieku piedalīšanos, ar ceļojumu Hanzas laikā perkusionistu izpildījumā, deju maratonu, senās mūzikas un deju programmām. Ar 100 Rīgas skaistāko suņu parādi, gaisa akrobātu un heliosfēru šovu, ar ielu sportu, Rīgas cirka mākslinieku uzstāšanos, Dzelzs vilka koncertu, Baha vokalīzēm operas solistes Evitas Zālītes priekšnesumā, Tērvetes muzeja bruņinieku grupas paraugdemonstrējumiem, ar saksofonu kvarteta uzstāšanos, ar avio šovu, ar krāšņu svētku gājienu pūtēju orķestru pavadījumā, ar Auļiem, Dailes teātra dziedošo aktieru koncertu un citiem svētku  pārsteigumiem.

11. novembra krastmalā 19. augustā vienlaicīgi darbosies trīs svētku skatuves un deju grīda. Režisora Uģa Brikmaņa svētku uzvedumā uz Hanzas kuģa komandtiltiņa aicināti Rīgas teātru aktieri; Marija Bērziņa un Juris Kalniņš, Dita Lūriņa un Mārtiņš Egliens.

Rīgas svētki, pēc pilsētas astoņsimtgades svinībām, jau vienpadsmito gadu pulcē rīdziniekus uz svētkiem vasaras nogalē, ļaujot ikvienam sajust īpašo pilsētas gaisotni un kopības sajūtu, katram no mums atklājot savu Rīgu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.08832002sec.