Kalnciema kvartālā norisinās Kurzemes diena

Lai popularizētu Kurzemes mājražotājus un amatniekus, biedrība Kurzemes tūrisma asociācija sadarbībā ar Kalnciema kvartālu un Sabiedrības integrācijas fondu organizē  pasākumu "Kurzemes diena Kalnciema kvartālā". Pasākums notiek šodien, 2012. gada 19. augustā, plkst. 11.00 – 16.00, Rīgas svētku laikā, Kalnciema kvartālā, Rīgā.

Kurzeme ir viens no tradīcijām bagātākajiem Latvijas novadiem, un kurzemnieki patiesi lepojas gan ar tradicionālo kultūru, gan arī ar gastronomiskā, aktīvā un dabas tūrisma piedāvājumiem. Jau kopš 2012. gada vidus ir izveidots zīmols "Ražots Kurzemē", kas rosina lielāku vietējās sabiedrības un ārvalstu viesu interesi par Kurzemē tapušajiem darinājumiem.

Kurzemes diena ir pirmais biedrības organizētais pasākums Rīgā. Tas būs kā aicinājums ikvienam Kurzemes cienītājam apciemot šo reģionu ne tikai vasarā, bet arī rudenī un ziemā.

Pasākumā paredzēta amatnieku un mājražotāju produkcijas tirdzniecība, degustācijas, tradīciju un amatu prasmju demonstrēšana, tūrisma apskates objektu prezentācija, muzikāli priekšnesumi. Kurzemes dienā rīdziniekiem būs iespēja nogaršot un iegādāties visdažādākos pārtikas produktus: kazas un govs piena produktus, mājas vīnus, dažādu ziedu medu un citus saldumus, arī tējas, vietējās garšvielas un īstu lauku maizi. Te būs apskatāmi arī visdažādākie amatnieku izstrādājumi – lina dvieļi un galdauti, porcelāna rotas, keramika, no koka darināti sadzīves priekšmeti un rotaļlietas, kā arī pinumi un daudz citu skaistu un interesantu darinājumu.

Lai sniegtu pilnvērtīgu priekšstatu par Kurzemes bagāto kultūras dzīvi, Kalnciema kvartālu pieskandinās ielu muzikanti no Liepājas, Suitu sievas, grupa "Jorspeis" no Kuldīgas, Talsu sekstets "Kurzemes sēklas", Jūrkalnes mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi, bet krāšņos Kurzemes tērpus varēs skatīt Saldus deju kopas "Medainis" priekšnesumos.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48995304sec.