Norisinās izgudrojumu festivāls visai ģimenei "Dari pats"

Rīgas svētku ietvaros 18. augustā Kalnciema kvartālā (Kalnciema ielā 35) notiek "Dari pats!" – izgudrojumu festivāls un tirdziņš (10:00-17:00) un Ielu mūzikas diena (14:00-23:00).

Izgudrojumu un eksperimentu festivāls "Dari pats!" ir pasākums visai ģimenei, kur darīt, radīt, mācīties un mācīt, izgudrot, domāt, būvēt, gatavot, spēlēt un būt iedvesmotam. "Dari pats!" ir iecerēts kā ikgadējs festivāls, kurā aicināti piedalīties visi, kas dara kaut ko interesantu un vēlās to parādīt vai iemācīt arī citiem. Festivāla mērķi ir veicināt sabiedrības izpratni par ilgtspējīgu dzīvesveidu, turpināt attīstīt "zaļo" domāšanu, radīt iespējas jaunu zināšanu ieguvei un pieredzes apmaiņai.

Dienas garumā būs iespēja piedalīties keramikas, grafikas, nozīmīšu, led lampu, pārģērbšanās, sveču, papīra izgatavošanas un citās darbnīcās. Pašiem gatavot mūzikas instrumentus no bundžām, kokiem, trubām un citām lietām, kā arī kopīgi koncertēt, spēlēt spēles, iet rotaļās ar "Ulubele" dzīvniekiem, gatavot neparastus puķu podus kopā ar "Mājas svētību" - katrs dalībnieks tiks pie sava brīnumpodiņa ar paša stādītu zaļo draugu. Apdrukāt līdzpaņemtos apģērbus LNMM izbraukuma sietspiedes darbnīcā "Klasika vienmēr modē". Īpaša būs iespēja pašiem izgatavot arī īstus robotus kopā ar speciālistiem no RTU robotikas kluba. Pašā vakarā klausīties par astronomijas noslēpumiem un pašiem pētīt zvaigznes (no 20:00 līdz 23:00).

Vīnu veikala zālē būs skatāmas video filmas "8 brīnumlietas, ko latvieši joprojām dara". Astoņas brīnumlietas, kas iemūžinātas DVD, ir maizes cepšana Viļakas novadā, puzuru veidošana Jelgavā, lielo lakatu aušana Piebalgā, nēģu zveja Salacgrīvā, peterņu pīšana (no lina auklas pītas vīzes) Ludzā, seno mūzikas instrumentu izgatavošana Gaigalavā, vienkoču darināšana Līgatnē un cimdu adīšanas skola Rucavā. Videomateriāls veidots divās daļās – pirmā iepazīstina ar amatu meistariem viņu ierastajā ikdienas vidē, savukārt otrā parādīts, kā katram pašam apgūt konkrēto prasmi vai amatu. Disku 2010. gadā izdevusi Nemateriālā  kultūras mantojuma valsts aģentūra, pie DVD strādājuši: operatori  Uldis Cekulis, Juris Zemītis un Valdis Celmiņš, režisors - Uģis Olte, scenārija autors - Valdis Ābols, skaņu režisori - Ilvars Vēģis un Aigars Endzelis, producents - Uldis Cekulis.

Paralēli notiks tradicionālais zemnieku un amatnieku tirdziņš ar sezonāliem gardumiem un jauniem amatnieku izstrādājumiem (10.00-16.00). Uz brīvdabas skatuves  norisināsies Ielu mūzikas diena (14:00-23:00), kurā šoreiz aicināti uzstāties ielu muzikanti. Koncertu laikā būs pieejamas āra kafejnīcas un mini tirdziņš. Izstāžu zālē apskatāma fotogrāfa Romana Korovina izstāde "Liesma groziņa formā".


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Latvija
Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43787098sec.