Rīgas svētki 2012 aicina uz krāšņu uzvedumu "Rīgas spēlēs un gavilēs"

Rīgas svētki atsauc atmiņā varenās Hanzas (Hanse) laiku viduslaiku pilsētā Rīgā, šogad svinot pilsētas 730. gadadienu kopš iestāšanās prestižajā tirgotāju savienībā. Daugavas krastā, 11. novembra krastmalā svētku rīkotāji aicinās uz krāšņu uzvedumu ar trim svētku skatuvēm, vienojot 3 000 dalībniekus RĪGAS SPĒLĒS UN GAVILĒS. Svētki krastmalā sāksies ar gājienu un pūtēju orķestru defilē, bruņinieku cīņām, baroka mūzikas koncertu un viduslaiku tērpu parādi. Ar Rīgas horeogrāfijas vidusskolas uzstāšanos, pūķu un radio vadāmo modeļu pilotu paraugdemonstrējumiem, Rīgas cirka mākslinieku uzstāšanos un Dzelzs vilka  koncertu. Ar Rīgas Cartoon ralliju, Dailes teātra dziedošo aktieru uzstāšanos, heliosfēru šovu, gaisa akrobātu un ielu vingrotāju priekšnesumiem. Ar 100 skaistāko Rīgas suņu parādi. Uz viduslaiku burinieka klāja komandtiltiņa stāsies aktieri Marija Bērziņa un Juris Kalniņš, Dita Lūriņa un  Mārtiņš Egliens, lai rīdziniekus un viesus vadītu plašajos Hanzas ūdeņos ar sen aizmirstām tradīcijām un spēlēm, tērpiem, dejām un dziesmām, veidojot izziņas tiltu starp pagātnes notikumiem un šodienas Rīgu.

Senās mūzikas ansambļi Canto un Ludus  svētku uzvedumam pašlaik mēģina Andra Gaiļa jaundarbu Oda Rīgai, lai muzicētu viduslaiku tērpu skatē. Saksofonu kvartets Ne(x)t Move gatavojas pūķu šovam, bet pianists Raimonds Beļēvičs gatavojas muzicēt  aviošovam. Nils Īle uzsācis mēģinājumus savam  jaundarbam Ceļojums Hanzas laikā, iestudējot to sadarbībā ar folkgrupu Laiksne, un perkusionistiem no Samba de Riga un Afroambient, stepa deju kampāniju Top Tap Company un Rīgas apvienoto Senioru kori.

Ceļojumā Hanzas laikā piedalās 300 dalībnieki. Vērienīgajā koncertuzvedumā dzirdēsim arī Šīgada Pasaules kora olimpiādes čempionus Latvian Voices un izcilo latviešu koklētāju Laimu Jansoni. Dūdu un bungu grupa Auļi uzstāsies kopā ar ielu vingrotājiem un seno deju ansambli Ballare. Lieluzveduma režisors Uģis Brikmanis.

Rīgas svētki Daugavas  krastmalā solās būt spilgti, apliecinot rīdzinieku vitalitāti,  mākslinieciskās ambīcijas un gadsimtiem koptās tautas tradīcijas, kas cieši saistītas ar Eiropas un pasaules kultūras attīstības tendencēm. Vērienīgajā pilsētvides izrādē RĪGAS SPĒLES UN GAVILES piedalīsies arī viesi no Lietuvas, Spānijas un Lielbritānijas, Hanzas tirgū Rātslaukumā pulcējot arī citas  Hanzas savienības pilsētas.  

2012. gada 19. augusta vakarā plkst. 21:30 svētku rīkotāji aicinās uz vakara kulmināciju 11. novembra krastmalā, Uga Prauliņa koncertuzveduma RĪGA, MANA BALTĀ RĪGA pirmo publisko atskaņojumu, kas ir Rīgas brīvostas pārvaldes dāvana pilsētas svētkos.            


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78420186sec.