Dabas muzejs aicina uz Tomātu un dziedniecisko augu izstādi

Latvijas Dabas muzejā (Rīgā, K. Barona ielā 4) no 2012. gada 22. līdz 26. augustam norisinās Rīgas Dārzkopības entuziastu kluba "Tomāts" organizētā izstāde "Tomāti un dziednieciskie augi".

Šogad izstādē ir apskatāmi augļi no tomātu šķirnēm, kuras atceras vairs tikai vecākā paaudze. Šķirnes, ar kurām aizsākās plaša tomātu audzēšana piemājas saimniecību dārziņos, piemēram, Latvijas pirmā selekcionāra Pētera Dindoņa izveidotā tomātu šķirne Dindoņa Agrie, kā arī pierastās un iemīļotās senās šķirnes – Rīgas Lielie, Jūrmala, Peremoga un šķirne Stoksdeils, ar kuru iesākās tomātu audzēšana Latvijā pirms apmēram 90 gadiem.

Izstādē ir aplūkojamas arī vairākas vēl nebijušas šķirnes, kas nākušas no tomātu kolekcionāriem Vācijā un Krievijā, kā arī daudzas kaimiņvalstu šķirnes, kas gadu gaitā labi pielāgojušas mūsu klimatiskajiem apstākļiem un iepatikušās mūsu dārzkopjiem. Kopumā apmeklētāju vērtējumam tiks eksponētas vairāk nekā 200 dažādas tomātu šķirnes.

Kā atzīst audzētāji, tomāta garša lielā mērā atkarīga no augsnes, apstākļiem kādos tas audzis un aprūpes, taču Latvijā audzēti tomāti vienmēr ir garšīgāki un veselīgāki par nezināmas izcelsmes hibrīdtomātiem. Audzētāju pieredze liecina, ka Latvijā iecienītākas ir lielaugļu tomātu šķirnes, kuras ir miltainākas un pēc garšas saldākas.

Izstādes apmeklētāji var aplūkot ne tikai tomātu šķirņu daudzveidību, bet arī dažādus dziedniecības augus un garšaugus. Interesentiem ir pieejama plaša informācija par tiem, iespēja konsultēties ar speciālistiem un dalīties pieredzē.

Kā ierasts, izstādē piedalās Bražūnu ģimene no dārzniecības "Neslinko", Austra Zaļuma, Sarma Žarčinska, Velentīna Narņicka un citi biedri no Dārzkopju entuziastu kluba "Tomāts".

Interesenti aicināti konsultēties ar profesionāļiem, ievērojamākajiem tomātu audzētājiem Latvijā par tomātu šķirnēm, audzēšanu un kopšanu. Apmeklētājiem ir pieejams arī DEK "Tomāts" sēklu kolekciju fonds.

Izstādes darba laiks:

T. – no 10:00 līdz 17:00
C. – no 10:00 līdz 19:00
Pk., S., Sv. – no 10:00 līdz 17:00


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.1749239sec.