Riga Food 2012: īpašs notikums gan profesionāļiem, gan ikvienam gardēdim

17. starptautiskā pārtikas izstāde “Riga Food 2012” notiks no 5. līdz 8. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Tās piedāvājumā būs gan vērienīga nozares uzņēmumu un organizāciju ekspozīcija, gan plašs konkursu, šovu un citu atraktīvu un interesantu pasākumu klāsts.

"Riga Food" ir plašākā pārtikas nozares izstāde Baltijā un iezīmē nozares attīstību, izceļ jaunumus un palīdz iepazīties ar nopietniem un uzticamiem nozares uzņēmumiem. Šogad izstādē piedalīsies vairāk nekā 580 uzņēmumu no 34 valstīm, prezentējot savus jaunākos produktus un pakalpojumus. "Riga Food 2012" būs arī 15 valstu nacionālie kopstendi – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Gruzijas, Itālijas, Čehijas, Slovākijas, Kanādas, Šrilankas, Ungārijas, Turcijas, Ķīnas, Indijas un Polijas. Būs arī Eiropas Komisijas stends.

"Izstāde pierādījusi sevi gan kā nopietns un uzticams partneris pārtikas nozares uzņēmumiem ceļā pie saviem patērētājiem, gan kā zināma un droša vieta lietišķo kontaktu veidošanai un biznesa attiecību virzīšanai. Mūsu izstāde vieno gardēža sapņus un industriju, tālu zemju uzņēmēju intereses un Latvijas viesmīlību un nozares profesionāļu tikšanos padara par svētkiem," uzsver projekta vadītājs Rolands Nežborts.

Inovācija pārtikaiI

Izstādē īpaša uzmanība tiks pievērsta inovācijai pārtikas nozarē – varēs iepazīties ar jaunumiem, ko piedāvā pārtikas nozarē iesaistītās universitātes un pētniecības institūti, kā arī inovācijas atbalsta struktūras Latvijā. Stendā "Inovācija pārtikai" varēs apskatīt uzņēmēju, zinātnieku un pētnieku izstrādātos jaunākos produktus un risinājumus pārtikas nozarē. Šajā gadā stenda atslēgas vārds ir sadarbība, jo papildu tradicionālajiem inovācijas pētniecības un attīstības spēlētājiem stendam ir piesaistīts arī rekordliels skaits biznesa inkubatoru pārstāvēto uzņēmumu.

Meistaru konkursi

Izstādē tiksies labākie pavāri, konditori un bārmeņi, lai mērotos profesionalitātē, izveicībā un oriģinalitātē un cīnītos par galvenajām balvām konkursos un sacensībās, kuru vērošana ir izzinošs, aizraujošs un pārsteigumu pilns notikums gan profesionāļiem, gan ikvienam gardēdim.

5. septembrī konkursā "Latvijas gada konditors 2012" tiks noskaidrots, kurš Latvijas konditors gatavo meistarīgākos gardumus. Šī gada konkursa dalībnieki spēkiem mērosies, gatavojot bērnu dzimšanas dienas torti un konfektes.

6. septembrī Ķīpsalā pulcēsies jaunie pavāri vecumā līdz 23 gadiem no visas Latvijas, lai, liekot lietā savu talantu, zināšanas un prasmes, cīnītos par titulu "Latvijas pavārzellis 2012".

• Savukārt, lai noskaidrotu labāko Latvijas pavāru, kā arī veicinātu Latvijas pavāru profesionalitātes izaugsmi, pieredzes apmaiņu un savstarpējo sadarbību, 7. septembrī notiks konkursa "Latvijas 2012. gada pavārs" fināls, kurā astoņi labākie Latvijas pavāri gatavos auksto uzkodu no Baltijas butes un ziedkāpostiem, pamatēdienu no jēra stilba un zaļajām lēcām, kā arī desertu no biezpiena, ķirbjiem un iesala.

• "Riga Food 2012" laikā Latvijas Bārmeņu federācija rīkos divus aizraujošus bārmeņu konkursus – 6. septembrī Ķīpsalā notiks Evian & Badoit bārmeņu sacensības bezalkoholisko kokteiļu pagatavošanā, bet 7. septembrī – bārmeņu sacensības "De Kuyper Latvia Cup 2012".

• Savukārt 8. septembrī konkursā "Siera kūkas svētki 2012" savu māku un izdomu rādīs topošie konditori, gatavojot siera kūkas meistarstiķus.


Izstādes “Riga Food 2012” oficiālā atklāšana notiks 5. septembrī plkst. 11.00.

Izstādes darba laiks:

•  5. septembris 10:00–18:00
• 6.–7. septembris 10:00–19:00
• 8. septembris 10:00–17:00

Sekojiet līdzi izstādes jaunumiem interneta vietnē www.rigafood.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53363705sec.