Pirmo reizi nakts tirdzniecība Centrāltirgus Sakņu paviljonā "Baltajā naktī"

Sestdien, 2102. gada 8. septembrī, mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" ietvaros Centrāltirgus Sakņu paviljonā norisināsies nakts tirdzniecība no pulksten 18:00-02:00. Paralēli naksnīgajai tirdzniecībai Centrāltirgus Sakņu paviljona iekšpusē un ārpusē norisināsies divi nozīmīgi kultūras projekti - "Videogrāfija VII-Space Texture VI" un "Dzērvenes aizlido".

"Baltās nakts" laikā Centrāltirgū norisināsies nebijusi akcija – tikai šajā naktī Sakņu paviljonā notiks nakts tirdzniecība un apmeklētāji varēs iegādāties kādu svaigu vai marinētu augli un dārzeni, uzbeku tradicionālo plāceni, izlejamo spāņu un itāļu vīnu vai kafiju un daudzas citus kārumus, kas līdz šim pircējiem bijuši pieejami tikai dienas laikā. Paralēli nakts tirdzniecībai, pircēju un pārdevēju tērgāšanai, savus projektus rīdzinieku un pilsētas viesu uzmanībai vienlaicīgi piedāvās divas radošās apvienības.

Šī gada Baltās nakts kultūras baudīšanas vadmotīvs – "Uz paplātes" rosinājis māksliniekiem idejas par cikliskumu dabā, ēdienreižu rituālā un mākslā. Projekta "Dzērvenes aizlido" ietvaros Sakņu paviljona telpās no Latvijā augušām ogām tiks veidota kolāža – atpazīstamā Rīgas panorāma, kas ar video projektoru palīdzību tiks projicēta uz Valsts kultūras pieminekļa, Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljona, fasādes no pulksten 19:00.

Savukārt, projekts "Videogrāfija VII-Space Texture VI" atbilstoši  šī gada kultūras foruma "Baltā nakts" devīzei "Uz paplātes" Sakņu paviljona iekšpusē piedāvās izsmalcinātu daudzveidīgās, laikmetīgās skaņu un vizuālās pasaules priekšnesumus un manifestu no Meksikas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas no pulksten 21:00.

"Sestdienas "Baltajā naktī" Centrāltirgus Sakņu paviljonā pirmo reizi savstarpēji mijiedarbosies pat trīs mākslas veidi – mūzika, attēls un tirgošanās. Tas būs unikāls piedzīvojums, ko aicinu izbaudīt ikvienu rīdzinieku un pilsētas viesi”, stāsta RPAS "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71683097sec.