Brīvdabas muzejā notiks Seno amatu diena

Svētdien, 2012. gada 9. septembrī, no pulksten 12:00 līdz 17:00, Eiropas Kultūras mantojuma dienu ietvaros Brīvdabas muzejs aicina piedalīties Seno amatu dienā.

No pulksten 12.00 Kurzemes zvejniekciemā un tam piegulošajās ekspozīcijās apmeklētājus sagaidīs un ar senajām amatu prasmēm iepazīstinās dažādu amatu meistari. Katram būs iespēja izmēģināt savus spēkus un meistarību skalu grozu pīšanā, podu veidošanā, karošu grebšanā, puzuru darināšanā, ziepju vārīšanā, medus sviešanā, sveču liešanā, dzintara apstrādē, pastalu darināšanā un citos amatos. Tomēr galvenais uzsvars tiks likts uz tiem amatiem, kas saistīti ar zvejniecību.

Eiropas kultūras mantojumu dienas šogad veltītas Baltijas jūras un iekšējo ūdeņu mantojumam. Jau sensenos laikos ļaudis, kas dzīvojuši Baltijas jūras, upju un ezeru krastos, pārtikuši no tām bagātībām, ko slēpušas ūdens dzīles. Cilvēki likuši lietā pieredzi un izdomu, lai izceltu kādu ūdens radību saulītē. Gadskārtējā Seno amatu dienā Brīvdabas muzejā īpašā zvejniecības rīku ekspozīcijā varēs aplūkot muzeja glabātās bagātības - rīkus un iekārtas, instrumentus un piederumus, ar kuriem mūsu vecvecvecāki devušies zvejā.

Pirms došanās pēc lielā loma lāpīsim tīklus, pīsim murdu, darvosim laivas, vīsim virves. Ikvienam būs jāpieliek roka vienkoča grebšanā. Pēcāk izbaudīsim izbraucienu vienkoča laivā pa Juglas ezeru, kā arī pārbaudīsim erudīciju un veiksmi zināšanas- minēšanas spēlē "Kam vimbuksis, kam krītiņš?"

Krastā palicējiem jāapdara mājas darbi un jāgādā par cienastu. Pēc veļas mazgāšanas un velēšanas tiks vārīta zupa, kūpinātas zivis, cepta maize un darināta spēka dzira. Zvejniekciemu pieskandinās dziesmas un dejas no Rīgas jūras līča krastu -Talsu, Salacgrīvas, Rīgas – folkloras kopām.

Seno amatu dienā īpaša muzeja ieejas biļetes cena - 1,00 Ls no personas.

Šogad Eiropas kultūras mantojuma dienas visā Eiropā notiek no 2012. gada 7. līdz 9. septembrim, to tēma ir Baltijas jūras piekrastes un iekšējo ūdeņu mantojums. Mantojuma dienas ir Eiropas Padomes un Eiropas Komisijas kopīga aktivitāte, bet pasākumu koordinators Latvijā ir Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija. Latvijā Mantojuma dienu aktivitātes norisināsies jau 18. gadu.

Vairāk informācijas par interneta vietnē www.brivdabasmuzejs.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Dome Hotel
,


Nikos Travel
,


Ventspils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72359395sec.