Uzņemšanas rezultāti Turībā - labākie pēdējo četru gadu laikā

Jauno mācību gadu Biznesa augstskola Turība sāk ar labākajiem uzņemšanas rezultātiem pēdējo četru gadu laikā. Šogad studentu saimē uzņemti 1107 jaunie pamatstudiju un 236 augstākā līmeņa studiju programmu studenti, par 7% pārsniedzot iepriekšējā gada uzņemšanas rezultātus.

"Līdzīgi kā pērngad, šogad populārākās studiju programmas ir bakalaura studiju programmas Uzņēmējdarbības vadība un Tūrisma un viesmīlības nozares uzņēmumu vadība, savukārt maģistrantūras programmās populārākās ir programmas Tiesību zinātnes, Uzņēmējdarbības vadība un Tūrisma stratēģiskā vadība. Arī jaunākās no augstskolas piedāvātajām programmām – Starptautiskās komunikācijas vadība un Lietišķo un rekreatīvo pasākumu vadība - kļūst arvien populārākas jauno studentu vidū. Bakalaura programmā Sabiedriskās attiecības un doktora programmā Komunikācijas vadība šogad jauno studentu skaits pārsniedz iepriekšējo trīs gadu pieprasījumu," stāsta Turības valdes priekšsēdētājs Aldis Baumanis.

Augstskolas valdes priekšsēdētājs norāda, ka studentu skaits šogad kuplāks ir ne tikai pirmkursnieku, bet arī vecāko kursu vidū. Viņaprāt, studentu skaita pieaugums skaidrojams ar vairākiem ietekmējošiem faktoriem. "Pirmkārt, stabilizējoties Latvijas ekonomikai daļa sabiedrības atkal jūt iedrošinājumu ieguldīt kvalifikācijas un izglītības līmeņa celšanā. Otrkārt, vēlme atsākt studijas un apzinīguma pieaugums novērojams to topošo speciālistu vidū, kuri uz laiku mācības bija pārtraukuši. Treškārt, būtiski audzis arī ārvalstu studentu īpatsvars Turībā, kas apliecina augstskolas studiju piedāvājuma konkurētspēju gan vietējā, gan starptautiskā mērogā," tā A. Baumanis.

Kopumā Biznesa augstskola Turība piedāvā studēt 21 koledžas, bakalaura, maģistra un doktora studiju programmā.

Vairāk par studiju iespējām iespējams uzzināt www.turiba.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dome Hotel
,


SIXT Latvija
,


Nikos Travel
,


Kaļķu vārti
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40833783sec.