Ķīpsalā notiek izstāde "Baltic Furniture 2012"

"Gada balva dizainā 2012" neformālā konkursa "TU RĪGA" dalībnieku darbi apskatāmi izstādē Baltic Furniture 2012, kas no 4. līdz 7. oktobrim notiek Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Šogad neformālā konkursa galvenā tēma ir TURĪGUMA daudzināšana un sa-tu-rīga dizaina asprātīgi meklējumi. Konkursa mērķis ir rosināt radīt jaunus, neparastus, asprātīgus produktus, dizaina objektus, iemiesotas dizaina idejas, kas atbilstu devīzei „TU RĪGA”, uzsverot savu skatījumu un jaunradīto darbu citādību, neparastumu, jaunu iespējamo lietojumu.

"Neformālā konkursa ideja radās konkursa "Gada balva dizainā" organizēšanas laikā. Tuvojas gan 2014. gads, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, gan 2015. gads, kad Latvija būs ES prezidējošā valsts. Līdz ar to ir nepieciešami dizaina risinājumi, kas labāk identificētu Latviju un Rīgu. Konkursa noteikumi bija pietiekami brīvi traktēti, un pretendenti varēja iesniegt darbus dažādos dizaina izpausmes veidos, gan grafiskajā, gan vides dizainā. Līdzīgas tēmas konkurss noteikti tiks turpināts arī nākamajā gadā, kad ceram saņemt vēl vairāk kvalitatīvus un radošus darbus,” stāsta Latvijas Dizaineru savienības valdes loceklis Gatis Vanags.

Izstādē, piemēram, varēsim apskatīt Artūra Analta darbu "Naudas trauki" – naudu, kas pārtop par naudas traukiem un parāda smalko robežu starp vērtīgo un nederīgo, stabilo un mainīgo, seno un mūsdienīgo, Annas Orniņas bīdāmo puzli – atjautības uzdevumu "Rīgas gailis", kas ir veltīta Vecrīgas siluetam, kurš veidojies laika posmā no 13. līdz 21. gadsimtam un ir Latvijas kultūras kanona sastāvdaļa, kā arī Visvalža Asara projektu "Gaismas māksla industriālajā vidē/ Rīga Brīvosta", kura ietvaros, izmantojot mūsdienīgu gaismas tehnoloģijas iekārtu iespējas un izgaismojot ostas industriālās teritorijas, iegūstams jauns vides attēls un vizuālā komunikācija.

Baltic Furniture 2012 varēs apskatīt arī pārējos konkursa "Gada balva dizainā 2012" darbus tādā kategorijās kā interjera dizains, modes/tekstila dizains, foto dizains, rūpnieciskais dizains, vides dizains un grafiskais dizains.

Konkursu organizē LDS sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1, Schneider Electric Latvija, Duravit un Valsts kultūrkapitāla fondu.

Baltic Furniture 2012 – nozīmīgākais gada notikums mēbeļu nozarē, kurš vienkopus pulcēs mēbeļu ražotājus, tirgotājus, dizainerus un iepircējus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un citām valstīm. Izstādes akcenti – kvalitatīvas un funkcionālas Baltijā ražotas mēbeles un interjera priekšmeti mājai, birojam un dārzam.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.bt1.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.296978sec.