Jauniešus aicina piedalīties starptautiskajā regatē ''The Tall Ships Races 2013''

2013.gadā no 25.-28.jūlijam starptautiskajā regatē ''The Tall Ships Races 2013'' Rīgas ostā piestās ap 100 mācību burukuģu un jahtu. To komandās būs ap 4000 jauniešu no aptuveni 20 valstīm.

Starptautiskās regates ''The Tall Ships Races'' vadmotīvs ir ''Pasaules jaunatne zem burām atklāj pasauli'' un tās noteikumi paredz, ka katra burinieka un jahtas komandā vismaz pusei komandas ir jābūt jauniešiem vecumā no 15 līdz 25 gadiem. Šajās sacensībās nav nepieciešama burāšanas prasme - tā tiek apgūta mācību procesā. Arī vismaz 25 Latvijas jauniešiem būs iespēja kļūt par ''The Tall Ships Races 2013'' dalībniekiem un piedzīvot septiņas aizraujošas regates dienas. Rīgas dome sadarbībā ar Latvijas Burāšanas mācību asociāciju izsludinās pieteikšanos Kadetu programmai topošajā Regates Rīgas posma mājas lapā. 

''Pasaulē lielākās kopīgās burinieku un jahtu regates uzņemšana Rīgā ir izcila iespēja prezentēt Rīgu un apliecināt mūsu spēju uzņemt starptautiska mēroga pasākumus. Ne velti pirms desmit gadiem organizatori tieši Rīgu atzina par labāko regates ostu. Starplaikā Rīga ir strauji attīstījusies, tāpēc esam pārliecināti, ka nākamgad izdosies pārsteigt un gandarīt regates dalībniekus un apmeklētājus, vienlaikus uzstādot jaunu kvalitātes latiņu citu posmu organizētājiem,'' piebilst Sarmīte Pīka, starptautiskās burinieku un jahtu regates ''The Tall Ships Races 2013'' Rīgas posma direktore.

Starptautiskās regates ''The Tall Ships Races 2013'' Rīgas posmu ievadīs ieskaņas koncerti; tas turpināsies ar plašiem atpūtas, izklaides un sporta pasākumiem gan kuģu komandām, gan Latvijas galvaspilsētas iedzīvotājiem un viesiem. Publiskai apskatei būs pieejami ap 100 burinieku un jahtu. Turklāt, lai regates dalībnieku apmeklējums būtu vēl interesantāks, vietējie uzņēmēji ir aicināti izmantot iespēju rīkot īpašus pasākumus uz burinieku klājiem. Dodoties uz nākamā sacensību posma starta vietu, Daugavas grīvā un Rīgas jūras līcī notiks regates dalībnieku buru parāde.

Regates Rīgas posmu organizē Rīgas dome, Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs, Rīgas brīvostas pārvalde un Latvijas Burāšanas mācību asociācija. Pasākuma veiksmīgas norises nodrošināšanā organizatori sadarbosies ar Rīgas Pasažieru terminālu, Jahtu centru “Andrejosta”, Latvijas Republikas Aizsardzības ministriju, kā arī ar privātiem atbalstītājiem.

''The Tall Ships Races'' ir lielākā kopīgā burinieku un jahtu regate pasaulē, kurā ik gadu piedalās ap 80-100 burinieku un jahtu no visas pasaules. Tās maršruts  2013.gadā būs: Orhusa (Dānija) – Helsinki (Somija) – Rīga – Ščecina (Polija). Ņemot vērā arvien pieaugošo regates popularitāti, sagaidāms, ka 2013.gadā Rīgas ostā varētu ienākt ap 100 burinieku un jahtu - kopā apmēram 5000 pieredzējušu jūrnieku un jauno burātāju. Iepriekš Rīga uzņēma regates floti pirms 10 gadiem, 2003.gada 10.-13.augustā. Šajās dienās 80 buriniekus un jahtas no 18 valstīm apskatīja vairāk nekā pusmiljons rīdzinieku un pilsētas viesu.

Šī gada 15.-18.novembrī Rīgā notiks arī gadskārtējā Starptautiskā burāšanas apmācību un burinieku konference, kuru organizē ''Sail Training International'' (STI) sadarbībā ar Rīgas domi un Rīgas brīvostu. Konferences pēdējos gados ir piesaistījušas vairāk kā 400 delegātu no apmēram 35 pasaules valstīm. Delegāti ir burāšanas apmācību kuģu īpašnieki, kuģu operatori, pārstāvji no ostām, kurās notiek vai tiek plānotas burinieku sacensības un regates nākamajos gados, burāšanas instruktori, kā arī kadetu pārstāvji. Konferencē notiks arī īpašs Jaunatnes forums.

Regate notiek kopš 1956.gada un to organizē Starptautiskā burāšanas mācību organizācija ''Sail Training International'' (STI). 56 gadu laikā regates flote ir bijusi apmēram 100 pilsētās Eiropā, ASV, Kanādā, Bermudās, Japānā un Honkongā. Līdz 2003.gadam regate notika ar nosaukumu ''Cutty Sark Tall Ship's Races''.

Papildus informācija interneta vietnē www.liveriga.com


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
Latvija 3 EUR
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41930604sec.