Go Planet: pat pieaugušie mēdz dzīt no kājām krabīšus

Trīsdimensiju kino baudīšana nu jau vairs nav jaunums nevienā Latvijas kinoteātrī. Taču nākamā paaudze – 4D – pieejama vien vienā izklaides vietā Latvijā, proti, aktīvās atpūtas centrā Go Planet. Tur arī vērsāmies, lai noskaidrotu, ar ko 4D atšķiras no 3D kino, un ko gaidīt, dodoties uz šādu izklaidi. Ar mums sarunājās Go Planet klientu menedžere Sandra Opite.

Sandra sāk ar to, ka vispirms jau būtu šis pasākums pareizi jānosauc, respektīvi, tas vairs nav tikai kino, bet gan atrakcija. "Šeit cilvēki nenāk vienkārši skatīties stundām garas filmas, bet gan nieka 15 –17 minūtēs izbauda piedzīvojumu, kur filma ir tikai pirmā sastāvdaļa."

Sandra apstiprina, ka jautājums par atšķirībām salīdzinājumā ar 3D kino ir populārākais arī viesu vidū. Lūk, svarīgākās atšķirību nianses vienkopus:

pusapaļais ekrāns – nodrošina darbības risināšanos visapkārt skatītājam;
krēslu kustība – imitē kritienus, lidojumus, pagriezienus un tā tālāk;
gaisa plūsmas – imitē vēju, vētras, elpu un līdzīgi;
ūdens – jūras šļaksti, lietus.

Protams, pats primārais, kas nodrošina vizuālos efektus 4D kino, ir kopīgs ar 3D, un tās ir brilles. Reizēm tas ir viens no glābiņiem, kad filma kādam kļuvusi pārāk reāla. "Mēdz baidīties pat pieaugušie, nemaz nerunājot par bērniem. Bet parasti tas neaiziet līdz panikas lēkmēm, jo būtībā jau pietiek tikai noņemt brilles un sajūtas pazūd. Bet noteikti šai nerealitātei ir spēks – kad parādījās jaunā filma, "Planēta zeme", pati dzinu no kājām nost jūras krabīšus un peles!" atceras Sandra.

Šobrīd Go Planet pieejamas trīs dažādas filmas – jau minētā "Planēta zeme", kā arī "Pazudusī sala" un "Gliemežvāku līcis". No tā noprotam, ka piemērotākais žanrs šai izklaidei ir dabas, dokumentālā, dzīvnieku un līdzīgas tēmas. "Tā tas tiešām ir, jo džungļu šķiršana, putnu lidojumi vai ūdens aprises ir ideālākā vide ticamu specefektu piemērošanai."

Pārbaudīt savu noturību pret šiem efektiem vari Go Planet centrā, Gunāra Astras ielā 2b, Rīgā. Filma ilgst vidēji 15 – 17 minūtes, kas skatīšanās laikā vienmēr liekoties daudz garāka. Zālē pieejamas 40 vietas. Kino apmeklējumam nav vecuma un citu ierobežojumu ... vienīgi - ceram, ka neesi no cukura!

Vairāk par izklaides iespējām Go Planet interneta vietnē www.goplanet.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.96418118sec.